e-gépész online szaklap

Csináljuk meg közösen a tervezési segédletet!

2020-as Feladatalapú Pályázat (FAP) az Épületgépészeti Tagozatban

2020. július 29. | Gyurkovics Zoltán| |  0 |

Csináljuk meg közösen a tervezési segédletet!

A Magyar Mérnöki Kamara elnöksége ebben az évben is kiírta a szakmai tagozatok számára a FAP-ot. Tagozatunk – ahogy az előző években mindig – 2020-ban is pályázott. Folytatni szeretnénk azt a gyakorlatot, hogy a pályázaton tervezési segédletet állítunk össze a szakmagyakorló kollégák számára.

Nagy fába vágtuk a fejszénket!

Arra gondoltunk ugyanis, hogy egy internetes alapon működő, kereshető anyagot gyűjtünk- és állítunk össze. Azokat a tervezési segédletként figyelembe vehető anyagokat akarjuk egy egységes rendszerbe állítani, amely hazai gyártóknál, forgalmazóknál meglévő, nyilvános anyagok. Termékek műszaki adatai, egyszerű kiválasztási applikációk, az elhelyezéssel kapcsolatos előírások, tanácsok kerülhetnek a gyűjteménybe. A keresés szakági termékcsoportokra történik, ami azt jelenti, hogy a tervezők, a szakmai megrendelők egy helyről kaphatnak információkat. Különösen fontosnak gondoljuk az összeállítást kezdő tervezők-, egyetemi hallgatók- és oktatók-, valamint a létesítmény-tervezésben résztvevő (társ)tervező kollégák számára.

A Tagozat elnöksége a munkacsoportot létrehozta, a pályázati munka folyik. Készül a webes felület szerkezete. Sajnos a vírushelyzet miatt az egyeztetéseket igénylő folyamat némi csúszásban van. Egy a Tagozatnál a tervezői konferenciák szervezése okán meglévő címlista alapján Felkérést küldtünk szakmai partnereinknek azt követően, hogy személyes beszélgetések során nagyon pozitív volt a fogadtatás.

A közreműködésre való felkérést 2020. július 20-án küldtük ki egy elfogadó, a felkérés elfogadását igazoló Nyilatkozattal együtt. A rendelkezésünkre álló rövid határidőre tekintettel a visszaküldési határidőt 2020. július 30-ában jelöltük meg. Ugyan mail fordultával sok elfogadó nyilatkozat érkezett vissza, de egyúttal sok értesítés is arról, hogy szabadságon van a kapcsolattartó. Hát igen, a nyári szabadságok időszaka van!

Azt vélem, hogy a sok pozitív válasz visszaigazolja a tervünk életrevalóságát! A pályázat összeállítással kapcsolatos munka folyik! Mindazonáltal természetesen a csatlakozási, támogatási lehetőség minden szakmai partnerünk számára július 30-át követően is adott, sőt a jövőben is bármikor!

Ennek értelmében, a teljes nyilvánosság érdekében ezúton is tájékoztatom szakmai partnereinket a lehetőségről. Alább olvasható a Felkérés és ráklikkelés után letölthető a Nyilatkozat is. A részletek egyeztetése folyamatos. A FAP pályázati határidő: 2020. október 28.

Csináljuk meg közösen a tervezési segédletet!

Budapest, 2020. 07. 27.
Gyurkovics Zoltán elnök

Letölthető nyilatkozat

Felkérés

Szakmai Partnereink részére
Tárgy: Épületgépészeti tudástár előkészítése
Tisztelt Hölgyem/ Uram!

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépész Tagozatának elnöksége munkacsoportot hozott létre egy online tudástár előkészítésére. Célunk az épületgépész tervezők (és társtervezőik) munkájának megkönnyítése. Elképzelésünk egy olyan, folyamatosan fejleszthető információs anyag összeállítása, amely tervezési feladatokhoz alapadatokat, egyszerű számítási eljárásokat, könnyen használható applikációkat tartalmaz.

Célunk egy nyitott, élő, álland óan frissülő, internetalapú tudásbázis létrehozása, amit az épületgépész tervezőkön túlmenően az épületgépész hallgatók is használni tudnak. Ezt az adatbázist az Épületgépész Tagozat fogja felügyelni, mivel szeretnénk biztosítani magas szakmai színvonalát, átlátható struktúráját, naprakész állapotát.

Tekintettel arra, hogy az épületgépészeti rendszerek innovációjában, a gyakorlatban jól használható, naprakész tervezés segédletek elkészítésében a kiemelkedő gyártók, forgalmazók, azaz Önök járnak az élen, ebben az adatbázisban mindenekelőtt az Önök által elkészített anyagokat kívánjuk szerepeltetni.

A tervezett tartalom műszaki jellemzők ismertetése, Önök által elkészített kiválasztási-, méretezési segédletek, a rendszerelemek beépíthetőségével kapcsolatos tájékoztatások. A tudástárt hosszú távú használatra tervezzük, ezért folyamatosan, akár évente is frissíteni kívánjuk. A segédlettár összeállítása reményeink szerint mind a szakmagyakorlók, mind a szakmai partnereink – tehát az Önök – érdeke is.

A tervezett információs anyag összeállításához részben a feltöltésre alkalmas felület előállítása, valamint a későbbi frissítések tekintetében kérjük költségtámogatásukat!

Feltöltés előkészítésére: 158 000 Ft + áfa szerződés szerint

Kérjük, hogy mellékelt Nyilatkozatot 2020. 07. 30-ig visszaküldeni szíveskedjenek! Elnézést kérünk a rövid határidőért, de a járványügyi helyzet jelentősen megakasztotta a munkafolyamatot, a vállalt határidőt pedig tartani kell!

Feladatalapú Pályázat

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul