e-gépész online szaklap

Egyetlen mérőműszer, minden klímatechnikai alkalmazásra

Hatékonyság és megtakarítás hosszú távon

2020. július 17. | e-gépész| |  0 |

Egyetlen mérőműszer, minden klímatechnikai alkalmazásra

A testo 440 egy intuitív mérési menüvel rendelkező kompakt kézi mérőműszer előnyeit egyesíti a klímatechnikai érzékelők széleskörű választékával. Így a klíma- és szellőzés technikai berendezéseken végzendő összes mérési feladat biztonságosan és megbízhatóan ellenőrzés alatt tartható. Ezáltal egyéni igényeihez igazíthatja a mérési lehetőségeket. Ez a konfigurálhatóság és rugalmasság mind a munkáját hivatottak megkönnyíteni.

A műszerben előprogramozva található többek között térfogatáram mérés, fűtési-/hűtési terhelés, penész előrejelzés vagy akár Prandtl-csöves mérés, és turbulencia fok mérése EN ISO 7730 / ASHRAE 55 alapján.

A mérőműszer automatikusan számolja a térfogatáramot a csatornákban és a kimeneteken a csatorna paramétereinek bevitelével és az áramlási sebesség mérésével. További kiegészítővel (mérőtölcsér) egyszerűsített térfogatáram mérés végezhető anemosztátokon. Nagy légáramlási sebesség vagy erősen szennyezett áramlás esetén Prandtl-csöves méréssel végezhető a térfogatáram számítása.

Egyszerre akár 3 érzékelő is csatlakoztatható: egy Bluetooth®-os érzékelő, egy kábeles érzékelő, és egy hőmérséklet érzékelő K típusú hőelem csatlakozóval. A digitális érzékelők széles választéka elérhető mind vezetékes, mind Bluetooth®-os markolattal.

A testo 440 minden Bluetooth®-os markolattal csatlakoztatott érzékelőt automatikusan felismer, így akár szellőzőcsatornákban, akár kimeneteken végzett méréshez kapcsolódó paraméterek vezeték nélkül mérhetőek és dokumentálhatóak.

Beépített belső adattárolója akár 7500 mérési jegyzőkönyvet is eltárol és alkalmas hosszú ideig tartó mérések elvégzésére is.

Az adatok számítógépre történő átvitele USB csatlakozón keresztül lehetséges, vagy a mérési jegyzőkönyv a megfelelő Bluetooth®-os nyomtató segítségével helyben ki is nyomtatható.

További információk

KlímatechnikaTesto

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul