e-gépész online szaklap

Bemutatkozik a Weishaupt szervizautó

| | |  0 | |

Bemutatkozik a Weishaupt szervizautó

A Weisthauptnál vallják: a termék olyan jó, amilyen a hozzá tartozó szolgáltatások minősége. Ennek megfelelően magasan képzett szakemberekkel, professzionális szerszámokkal, korszerű eszközökkel állnak a kihívások elé!

Professzionális berendezésekről lévén szó, a Weishauptnál nem call center van, hanem szakmai segítséget mindig nyújtani tudó munkatárs veszi fel a telefont. Ha szükséges, ő küldi a bejelentőhöz a képzett, nagy gyakorlattal rendelkező technikust. És a technikus úgy indul, hogy az autójában minden, a feladathoz szükséges szerszám, mérőeszköz, lehetséges pótalkatrész benne van. A gyors és biztos üzembe helyezés vagy problémamegoldás érdekében. Az alkatrészek számossága alkalmazkodik a naponta több munkahelyen történő munkavégzéshez – hiszen a hatékony munkavégzés érdekében el kell kerülni a költségeket jelentő utakat a raktárba és vissza.

Milyen szerszámokkal van felszerelve az autó?

Az 1952 óta eltelt évtizedek tapasztalatai alapján összeállt az a szervizkoffer-tartalom, mely a Weishaupt berendezéseken való munkavégzéshez szükséges. A kéziszerszámokok, az előírásokat teljesítő (elektromos munkákhoz) alkalmas szerszámok, járókeréklehúzók, nyomatékkulcsok éppúgy, mint tűztértisztító eszközök. Ezekkel elvégezhetők a beállítási, üzembe helyezési és karbantartási munkák mindegyike. Legyen a berendezés mechanikus vagy elektronikus vezérlésű gáz- vagy olajégő, kondenzációs gázkazán vagy szolárrendszer.

Az eszközök egy külön csoportja összetettebb: a fűtőkör megfelelő vízminőséggel való feltöltésére szolgáló vízkezelő egység (kevertágyas patronnal, pH és vezetőképesség mérővel), a szolárrendszer feltöltéséhez szükséges jet-szivattyú (szerelvényeivel).

A Weishaupt szervizautó feladata az, hogy bármilyen Weishaupt berendezéssel kapcsolatos feladatot megoldjon. Nem az áruértékesítés, -kiszállítás a célja – no meg a felszereltsége olyan gazdag, hogy nincs hely termékek számára.

Az autóban helyet kapnak a kopóalkatrészek (lángőr- és gyújtóelektródák), torlasztótárcsák, tüzelésvezérlők, kábelek, csatlakozók, ívpályák és állítómotorok…. minden, ami a Magyarországon 1973 óta üzembe helyezett Weishaupt tüzelőberendezésekhez szükséges lehet karbantartási, javítási munka alkalmával.

A Weishaupt vevőszolgálati autók tipizált bútorzattal kerülnek felszerelésre miután az előírások szerinti festés és matricázás megtörtént. A zajcsökkentő lemezre helyezett bútorelemek nem csak elmozdulás ellen rögzítettek, de kinyílás ellen is védettek. A fiókok, a rekeszek, tárolóhelyek méretei, kialakítása alkalmazkodik az alkatrész- és dokumentációkészlet kívánalmaihoz úgy, hogy azok menetközben a legkevesebb zajt okozzák. De a számítógép, a nyomtató, a füstgázelemző, az elektronikus gázszivárgás-jelző szintén az autó alapfelszereltségének része.

A Weishaupt vevőszolgálati autó vagy VW Caddy vagy VW Transporter. A technikus képzettsége és készülék-tevékenységi jogosultságai döntik el, hogy szüksége van-e (a Caddy helyett) a Transporter-felszereltségre. Ebben ugyanis minden hőszivattyúhoz szükséges egység (gáz, lefejtő, vizsgáló, csőszerelő stb.) megtalálható (természetesen az alapfelszereltségen felül).

Az élet nagyon sok praktikus megoldást kényszerített ki. Így a hevederes gyorsrögzítések vagy a járműfalhoz való kikötések – minden Weishaupt autóban egyforma. A cég központjában Schwendiben külön részleg végzi az autók belső felszereltségének kialakítását. Így a világon mindenhol egységes a Weishaupt vevőszolgálati autók megjelenése.

Rekeszfeliratok segítenek az eligazodásban. De fontos, hogy minden alkatrész cikkszámmal van ellátva. A munkalap leadása után megtörténik a munkalappal felhasznált alkatrészek visszapótlása. A technikus alkatrész felvételekor raktárközi mozgás bizonylatot kap, így mindig tudja mi került raktárába.

A Weishaupt meggyőződése, hogy egy termékhez teljes körű szolgáltatásnak kell tartoznia. Ezért az autó alkalmas kell legyen az érkezéskori állapot jellemzőinek megmérésére, az értékek mérési lapon történő rögzítésére. Az üzembe helyezési, karbantartási, javítási munkák teljes körű elvégzésére. Az új állapot megmérésére és dokumentálására. A munkákhoz rengeteg tudás, ismeret tartozik – ezen dokumentumok tárolását is megoldottuk a járműben (jóllehet ezek most már elektronikusan is rendelkezésre állnak).

A Weishaupt közel 200 éve írja cégtörténetét. Mai jellege az 1932-es cégalaptás óta alakult ki, a tüzelőberendezések gyártását 1952-ben kezdtük meg. A kezdetek után nem sokkal már egyre több tüzeléstechnikai szakember végezte égőink üzembe helyezését, karbantartását. Az üzemeltetők elvárásainak megfelelően került sor a 24 óra 365 nap szervizszolgáltatásunk bevezetésére. Max Weishaupt úr – mai napig érvényes – véleménye volt: a termék olyan jó, amilyen a hozzá tartozó szolgáltatások minősége.

Ezért épített fel a Weishaupt (nem csak) Magyarországon is hatalmas raktárt (feltöltve a hazánkban működő Weishaupt berendezésekhez járatos pótalkatrészekkel). Ezért van 8 főállású szerviztechnikus Magyarországon, akik képzésüket az anyavállalatnál kapták, folyamatos továbbképzésükről a leányvállalat gondoskodik. Dipl.-Ing. Siegfried Weishaupt véleménye: a komplex technikák és a törvényi követelmények miatt az oktatás, a magas képzettség ma szükségesebb, fontosabb, mint bármikor korábban.

Weishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul