e-gépész online szaklap

Az MVM megvásárolja Csehország első számú földgázkereskedőjét

| | |  0 | |

Az MVM megvásárolja Csehország első számú földgázkereskedőjét

Az MVM Csoport megvásárolja Csehország vezető energiakereskedőjét, az innogy Česká republika (iCR) társaság 100 százalékos tulajdoni részesedését.

Az MVM közleményében tudatta, hogy a vásárlásról 2020. július 10-én írtak alá megállapodást az E.ON-nal, a tranzakciót pedig igazi mérföldkőnek tekintik az MVM Csoport regionális terjeszkedési stratégiájában, annak elérésében, hogy a közép-kelet-európai régió vezető energetikai szereplőjévé váljon.

Hangsúlyozták, a felvásárlás erős hátteret és folytonosságot biztosít a cseh társaságnak, amely egyre erősebben van jelen a villamosenergia-piacon is. A cseh cég összesen több mint 1,6 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki naponta – tették hozzá.

A tranzakció tartalmazza az innogy kapcsolt energiatermelési eszközeit, valamint a nagykereskedelmi és e-mobilitási portfólióját is – közölte az MVM.

Tomáą Varcop, az innogy Česká republika vezérigazgatója arról biztosította a társaság ügyfeleit és partnereit, hogy fenntartják magas szintű szolgáltatásaikat és várják az MVM-mel közös fejlesztéseket.

Az MVM megjegyezte, a várhatóan idén lezáruló ügylethez az Európai Bizottság jóváhagyása is szükséges, mivel az iCR eladása az E.ON és az RWE közötti szélesebb, több európai országot érintő tranzakcióhoz kapcsolódik.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul