e-gépész online szaklap

Veszélyes mobilklímákat hív vissza a gyártó

2020. június 8. | e-gépész| |  0 |

Veszélyes mobilklímákat hív vissza a gyártó

Rövidzárlattal összefüggő tűzveszély kockázata miatt önkéntes termékvisszahívást jelentett be a Sencor termékek forgalmazója, valamint felkérte a termékek vásárlóit, hogy szüntessék be a légkondicionálók használatát, és vigyék vissza azokat az eladás helyére.

A FAST Hungary Kft. önkéntesen visszahívja a piacról a Sencor SAC MT1221CH és SAC MT1222CH légkondicionálók (gyártási tétel „Lot: 2019122***“) utolsó, 2019-ben gyártott darabjait, a termék rövidzárlatának és azt követő kigyulladásának esetleges kockázata miatt. Valamint felkéri a termékek vásárlóit, hogy szüntessék be a légkondicionálók használatát, és vigyék vissza azokat az eladás helyére. Számukra a teljes vételárat vissza fogják fizetni.

Jelen állás szerint a legtöbb 2019-ben értékesített veszélyes terméket már felderítették és visszatérítették a teljes vételárat, vagy a szerviz megjavította a készüléket (attól függően, hogy a vásárló hogyan rendelkezett). Azon vásárlók, akik a termék megjavítását kérték (a hibás kábelek cserélve lettek), gond nélkül tovább használhatják a termékeket és természetesen rájuk nem vonatkozik a termékvisszahívás.

A forgalmazó cég a termékek saját bevizsgálása alapján állapította meg, hogy a Sencor SAC MT1221CH és SAC MT1222CH mobil légkondicionáló modelleknél bizonyos műszaki feltételek mellett súlyos meghibásodás lehetősége áll fenn. A szóban forgó termékek használata közben ezen egységek belső elektromos rendszere megsérülhet, ami növeli a klímaberendezés rövidzárlatának, illetőleg kigyulladásának kockázatát. Mindkét légkondicionáló, a Sencor SAC MT1221CH és a Sencor SAC MT1222CH, régebbi, 2019. évi modell, és 2019 júliusa óta semmilyen piacon – a magyar piacon sem – kapható. Így nem történhet meg, hogy valamely ügyfél ezekből a modellekből az idei szezonban vásároljon.

Nagy Tamás, a FAST Hungary Kft. szervizvezetője elmondta: „Megkerestük azon ügyfeleink többségét, akik az említett modelleket megvásárolták, forgalmazási és értékesítési csatornáinkon keresztül tájékoztatva őket. A meghibásodás csak a szóban forgó, 2019-es gyártású modellek korlátozott darabszámát érinti. Jelen pillanatban a legtöbb potenciálisan kockázatos terméket visszavontuk és azoknál már visszafizetésre vagy javításra került sor.“

A cég felkéri azokat a vásárlókat, akik még rendelkeznek a fent említett termékek valamelyikével, hogy áramtalanítsák, ne használják a légkondicionálókat, és vigyék vissza a vásárlás helyére, vagy vegyék fel a kapcsolatot a forgalmazóval.

KlímatechnikaMobilklíma

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul