e-gépész online szaklap

Mosonmagyaróvári cégek fogtak össze a kórház fejlesztéséért

2020. május 4. | e-gépész| |  0 |

Mosonmagyaróvári cégek fogtak össze a kórház fejlesztéséért

Négy mosonmagyaróvári cég fogott össze, hogy mielőbb elkészülhessenek a koronavírusos betegek majdani fogadásához az orvosi gázcsövek a krónikus osztályon.

Egyelőre még nem kezelnek koronavírusos betegeket a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, de az egészségügyi intézmény megtette a legfontosabb lépéseket a fogadásukra. A lélegeztetésre szoruló esetek kezelésére a különálló épületben helyet foglaló krónikus osztályt jelölték ki. Az elmúlt hetekben országosan is példaértékű munkálatokat végeztek ott. Dr. Bertalan István főigazgató főorvos felkérésére négy vállalkozás fogott össze, hogy újabb negyvennyolc ágy mellett mielőbb kiépülhessen az orvosi gázcsövezés, így hatvan lélegeztetésre szoruló beteget tudnak ellátni – olvasható a kisalföld.hu oldalon.

Az összefogás résztvevői: a H. I. Épületgépész Kft., a HB Épületgépészet, a Top Cool Kft. és Nagy Zsolt egyéni vállalkozó. A vállalás értéke – az anyagköltséggel és a munkadíjjal együtt – több mint 15 millió forint! A munkával hét nap alatt végzett az érintett vállalkozások tizenöt munkatársa.

A kép – amelyen az összefogás résztvevői, a kórház igazgatója és az agrárminiszter látható – az átadási ünnepségen készült.

Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője az átadáson mondott köszönetet a gyors intézkedésért és nemes felajánlásért Horváth Imrének, Tomasits Norbertnek, Nagy Zsoltnak és Horváth Leventének, valamint munkatársaiknak.

Amikor a gazdasági nehézségeket okozó, a gazdaság újraindítását igénylő veszélyhelyzetben a kis és közepes méretű vállalkozások legfőbb gondja a munkaerő megtartása, a túlélési veszteségek minimalizálása, különösen nagy az ilyen felajánlások jelentősége, hiszen ezt tartalékaik rovására tették. Tették abban a hitben, hogy egy újraindult, sikeres gazdasági szektor szereplői maradnak a minél rövidebb fellendülési idő átvészelését követően is.

Minden bizonnyal nem egyedi a mosonmagyaróvári eset. A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának honlapja szívesen ad helyet az épületgépész szakmát érintő hasonló eseményekről szóló beszámolóknak! 

ÉpületgépészetKoronavírus

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul