e-gépész online szaklap

Online eszközök a mérnökök segítségére

| | |  0 | |

Online eszközök a mérnökök segítségére

A Magyar Mérnöki Kamara a teljesség igény nélkül összeállított néhány olyan programról szóló információt, amely segítheti a távoli munkavégzést.

A kialakult helyzet mindannyiunk számára elkerülhetetlenné tette, hogy a digitális átállásban előrébb lépjünk.

A mérnöki munka során eddig is használtak a mérnökirodák számos eszközt, amelyek a távoli munkavégzést támogatják, így több alkalmazás nem lesz újdonság a kollégák számára. Sok mérnökiroda dolgozik már jól bejáratott eszközökkel, amelyek a munkatársak közötti távolság ellenére lehetőséget tesznek hang, kép, vagy akár a tervek továbbításásra.

Több eszköz lehetővé teszi, hogy akár a munkahelyi gépet, gépeket, hálózatot is virtuálisan lássa a távolról dolgozó kolléga. Ebben kíván segítséget nyújtani a Kamara néhány javaslattal, amelyek a meglévő eszközök mellett akár további, a távoli munka támogatását tudják erősíteni.

Az adatforgalom, tervek, adatok közvetítése, az egyeztetések és közös megbeszélések megoldására számos megoldás létezik, amelyek között vannak ingyenes lehetőségek is, de emellett elérhető több olyan megoldás is, amelyek térítéses megoldások, de segítik munkákat. 

Javaslatokat, jó gyakorlatokat szívesen fogadunk a megosztáshoz, és az MMK honlaján elérhető listát bővítjük, ha szükséges.

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul