e-gépész online szaklap

Most mindent felülír a koronavírus

2020. március 17. | Gyurkovics Zoltán elnök, MMK Épületgépészeti Tagozat| |  0 |

Most mindent felülír a koronavírus

Éppen beszámolót állítottam össze az Épületgépészeti Tagozat elmúlt évi rendezvényeiről és a 2020-as terveinkről, amikor bombaként robbant szakmai életünkben, közéletünkben a koronavírus terjedésének híre.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy olyan világméretű járvány van kialakulóban, amely nem áll meg az országhatároknál. Veszélyhelyzeti rendelkezéseket hozott Magyarország kormánya. Bezárnak a mozik, a színházak, az iskolák, elmaradnak a rendezvények.  Takarékos üzemmódra áll át az ország annak érdekében, hogy éppen a TALÁLKOZÁSOK száma csökkenjen. Karanténban élünk a (közel)jövőben. Online képzés lesz a diákok számára, gyerekfelügyelet a szülőknek, „home office” munkavégzés, ahol csak lehetséges.

Mit veszítettünk eddig?

A március 17-re tervezett HILTI konferenciaképzés Budaörsön nem szervezzük meg a BPMK-val közösen. Ebben az évben pótlása nem tervezett.

Nem megyünk március 19-20-án kihelyezett elnökségi ülésre Kaposvárra. Pedig nagyon előkészítettük, nagyon fontos lett volna a jövőbeli közös tevékenységünk megalapozásához a találkozás a dunántúli szakcsoportvezetőkkel. A visszajelzések alapján minden meghívott részvétele biztosnak tűnt!

Már biztos, hogy a márciusra, Kecskemétre a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ) által szervezett kétnapos kéménykonferencia elmarad! Mindkét napon kötelező szakmai képzéssel lett volna jelen a Tagozat. Reményeink szerint júniusban meg tudjuk szervezni.

Ebben az évben végérvényesen elmarad a Víz Világnapja rendezvény Pécsen, amelyre március 20-án került volna sor szintén kötelező szakmai képzéssel.

Biztosan elmarad a Debreceni Tudományegyetem Műszaki Kara Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszékének hagyományos szakmai napja május elején. Itt mi is részt vettünk volna kötelező szakmai képzéssel.

Egyelőre vigyázzatok magatokra, maradjon mindenki egészséges, és TALÁLKOZZUNK, amilyen hamar csak lehet!

Épületgépészeti TagozatKoronavírus

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul