e-gépész online szaklap

Tovább emelkedett a lakossági távhőfelhasználók száma

| | |  0 | |

Tovább emelkedett a lakossági távhőfelhasználók száma

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének (MaTáSzSz) közös kiadványából az is kiderül, hogy az előző évhez képest csökkent a földgáz és a szén távhő célra történő felhasználása.

Magyarországon több mint másfél millió ember él mintegy 650 ezer távfűtéses lakásban. A friss adatokból kiderül többek között, hogy a lakossági díjfizetők száma továbbra is emelkedik, azonban a hőértékesítés jelentős mértékben csökkent 2017-hez képest, ennek oka a tavalyi fűtési szezon viszonylag magas átlaghőmérséklete. A felhasznált energiahordozók összevetése megmutatja, hogy az előző évhez képest a földgáz és a szén felhasználása csökkent, a kommunális hulladék felhasználása emelkedett.

A távhőszolgáltatással ellátott települések, a távhőtermelő létesítmények műszaki adatai, a felhasználók és az iparágban foglalkoztatottak száma mellett a kiadvány a fontosabb infrastrukturális adatokat, valamint a szolgáltatók által vásárolt hő mennyiségét, illetve költségét is ismerteti, valamint egyes európai országok távhő iparági adatait.

A MEKH és a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének együttműködésében összeállított, térképekkel illusztrált kiadvány immár ötödik alkalommal jelenik meg.

PDF MEGNYITÁSA

 

StatisztikaTávhő

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul