e-gépész online szaklap

Új nyomásfüggetlen kombiszelepek a Siemens termékválasztékában

2020. január 3. | e-gépész| |  0 |

Új nyomásfüggetlen kombiszelepek a Siemens termékválasztékában

A szabályozó szelepek világában egy teljesen új irányt jelöltek ki a két szelep integrációjával (nyomásszabályozó és motoros szabályozószelep) megalkotott, úgynevezett kombiszelepek (PICV azaz Pressure Independent Combi Valve).

Ezen szelepek egyszerűbb hidraulikai kialakítást tesznek lehetővé a HVAC rendszerek esetében, hiszen alkalmazásukkal az addigi hidraulikai beszabályozó elemek (pl. strangszabályozók) elhagyhatók, hiszen az ún. végponti nyomáskülönbség szabályozással, maga a hőleadó elé beépítésre kerülő kombi szelep fogja kezelni a változó térfogatáramú rendszeren bekövetkező nyomásváltozásokat. A PICV szelepeken a hőleadó számára szükséges méretezési térfogatáram egyszerűen előbeállítható, így a szelep nyitott állapotban nyomástól függetlenül mindig csak a szükséges térfogatáramot engedi be a hőleadóba. Ilyen kialakítású radiátorszelep (MCV azaz Mini Combi Valve) a Siemens választékában már több mint 10 éve elérhető és általánosságban is kijelenthető, hogy a Siemens rendelkezik az egyik legrégebbi és legtöbb tapasztalattal a kombi szelepek világából.

A termékválasztékban elérhetők kombiszelepek DN10 mérettől DN150 méretig, 25l/h térfogatáramtól egészen 195m3/h maximális térfogatáram értékig.

A Siemens kombiszelep választéka az alábbi termékcsoportokból állt eddig:

  • VPE.. és VPD… kombi radiátorszelepek (DN10..DN15 méretben, 145 l/h-ig)
  • VPI46… és VPP46… menetes kombi szelepek (DN10…DN50 méretben, 11 500l/h-ig)
  • VPF43.. és VPF53.. karimás kombi szelepek (DN50…DN150 méretben, 195 m3/h-ig)

A termékválaszték kiszélesítése és a piaci szereplők minél jobb kiszolgálása érdekében a menetes kombi szelepek választéka mostantól két új családdal bővül:

  • VQP46… új külső menetes kombi szelepek (DN10…DN25 méretben, 1800 l/h-ig)
  • VQI46… új belső menetes kombi szelepek (DN15…DN25 méretben, 1800 l/h-ig)

Az új kombiszelepek megnövelt áramlási teljesítménnyel (azonos méreten belül nagyobb maximális térfogatáram-érték) és versenyképesebb árral (kb. 10%-kal kedvezőbb ár) érhetők el az eddigi modellek mellett. Felszerelhetők termoelektromos vagy motoros mozgatókkal egyaránt, egyetlen korlát az új kombi szelepekre vonatkozóan, hogy csak ON/OFF, azaz nyit/zár működésre használhatók, de ez az esetek 90%-ban elégendő. További előnyei az új termékeknek, hogy max. 600 KPa nyomáskülönbséget is képesek elviselni, az előbeállítás elvégezhető felszerelt mozgatómotor mellett is, a nyomáskülönbség szabályozó betétet pedig ki lehet szerelni (tisztítás céljából), vagy szükség esetén akár ki is lehet cserélni.

Az új termékek igen versenyképes áron már rendelhetők a Siemens kereskedő partnereinél.

További információk a Siemens szelepekről: www.siemens.hu/szelepek

Siemens

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul