e-gépész online szaklap

Albatros2 demofalat kapott a PTE Épületgépészeti kara

| | |  0 | |

Albatros2 demofalat kapott a PTE Épületgépészeti kara

A Siemens BP HVAC Épületautomatizálási üzletága elkötelezett támogatója a szakirányú oktatási intézményeknek, melynek keretében már számos oktatási programot tartottak, illetve különféle oktatási célokat szolgáló demoeszközöket adtak a hazai oktatási intézményeknek.

Ezen hosszútávú és sikeres együttműködési tevékenység legújabb elemeként az idei év novemberében került átadásra a pécsi PTE MIK Épületgépész- és Létesítménymérnöki Tanszék részére egy működő Albatros2 fal. A bemutatóeszköz segítségével a manapság igen gyakori több hőtermelős rendszerek korszerű és hatékony szabályozását/működtetését tudják tanulmányozni a főiskola hallgatói. A demorendszer szilárd tüzelőanyagú kazán, napkollektor és hőszivattyú hőtermelőket tartalmaz, melyek összehangolt működtetését tudja demonstrálni. A hőfogyasztói oldalon szivattyús és keverőszelepes körök, valamint HMV-készítés és medencefűtés egyaránt helyet kapott.

Az intézmény oktatói és tanulói akár a helyszínen, akár távolról képesek a rendszer elérésére, mivel webszerverrel is felszerelt az eszköz, így a többféle jogosultsági szinttel rendelkező felhasználók egy távoli számítógépről – akár a kollégiumi asztaluknál ülve – el tudják végezni a rendszer működtetéséhez és elemzéséhez kapcsolódó feladatokat.

Siemens Albatros2 automatika demorendszer.

A rendszert a Siemens képviseletében Medveczky András ágazat igazgató adta át, az átvevő pedig a PTE képviseletében Kondor Tamás általános dékán helyettes, az Épületgépészeti tanszék képviseletében pedig Baumann Mihály egyetemi adjunktus, illetve Eördöghné Dr. Miklós Mária egyetemi docens – szakfelelős – volt. Az előkészítési munkában a Siemens részéről Szűcs Péter és Várföldi Róbert vettek részt, akik az átadás után gyakorlati órát tartottak az épületgépész hallgatóknak a tanszék meghívására.

Siemens

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul