e-gépész online szaklap

Sikerrel debütált Az Erőművek Éjszakája

| | |  0 | |

Sikerrel debütált Az Erőművek Éjszakája

Október 11-én országszerte 42 villamos energiát termelő erőmű és távhőt előállító fűtőmű, illetve tematikus látogatóközpont nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Az Erőművek Éjszakáján közel négyezer látogató vett részt.

A program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető műszaki folyamatokkal és berendezésekkel.

A MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának fontos célkitűzése, hogy ösztönözze a fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználását. Ennek egyik oldala az, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a mindennapok során otthonainkban, közintézményeinkben hogyan takaríthatunk meg minél több energiát. A felhasznált energiát azonban elő is kell állítani, meg kell termelni. Ha tudatosan és takarékosan szeretnénk bánni energiaforrásainkkal, akkor jó, ha tudjuk azt is, hogy az energiát kik, hol, milyen eszközökkel és forrásokból, hogyan állítják elő.

A részt vevő erőművek között megtalálhatók voltak a helyi melegvíz- és távhőszolgáltatást biztosító városi fűtőművek és hőközpontok, valamint az ország villamosenergia-ellátásáért felelős, fosszilis energiaforrásokat, biomasszát, vízenergiát, atomenergiát felhasználó nagy létesítmények is. Az érdeklődők megtekinthették az áram, a távfűtés és a meleg víz előállítását biztosító, sok esetben gigantikus méretű berendezések működését, valamint az energiaellátás folyamatos és biztonságos fenntartásáért dolgozó szakemberek napi munkáját is megismerhetik.

A legnépszerűbb helyszínek a nagy erőművek voltak, itt hamar beteltek a rendelkezésre álló helyek.

A látogatókat kifejezetten érdekelte a megújuló alapú energiatermelés. A hagyományos energiatermelési technológiák mellett több helyszínen is megismerkedhettek a környezetbarát, megújuló alapú energia előállításának eljárásaival

HőerőműTávhő

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul