e-gépész online szaklap

Egészség. Kényelem. Hatékonyság.

2019. október 29. | e-gépész| |  0 |

Egészség. Kényelem. Hatékonyság.

Ez a 2019. november 29-én megrendezésre kerülő Műegyetemi Épületgépész Nap mottója.

Az épületgépészet feladata, célja mindig is az ember számára egészséges környezet kialakítása volt az épületek belső tereiben, ahol jól is érzi magát a használó és mindez költségeiben kedvező. Ezeket a gondolatokat 20 vagy 40 évvel ezelőtt is írhatták volna, akkor is igaz volt és ma is az. Igaz, mert az épületgépészet is folyamatosan megújul és az egészség, a kényelem és a hatékonyság szavak új tartalmat kapnak a tudomány és a technika fejlődésének eredményeként.

Egy épület elhelyezkedése, tájolása, a helyiségek beosztása egyrészt adottság, másrészt az építész döntése, felelőssége. A működtetés, a hosszú távú üzemvitel feltételeinek meghatározásában azonban az épületgépész tervező felkészültségének, tervezői hitvallásának döntő szerepe van. Milyen műszaki megoldást választ és ajánl az építtető számára – megismerve annak anyagi lehetőségeit, igényszintjét fűtés, hűtés, vízellátás, csatornázás, frisslevegő ellátás, világítás területén. A megvalósuló épület olyan végeredmény, ami tükrözi a közreműködő szakemberek felfogását, együttműködésük hatékonyságát.

Egészség. Kényelem. Hatékonyság.

Erről szól az idei évben a Műegyetemi Épületgépész Nap.

A Műegyetemi Épületgépész Nap az Országos Magyar Épületgépész Napok rendezvénysorozatának az egyik állomása, a legnagyobb rendezvény az OMÉN hetében.

További információk

ÉpületgépészetEseményekOMÉN

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul