e-gépész online szaklap

A Belimo pillangószelepek 8 előnye

Megbízható szabályozási feladatokhoz

2019. október 8. | e-gépész| |  0 |

A Belimo pillangószelepek 8 előnye

Új kiadvány jelent meg, amely a Belimo motoros pillangószelepek 8 előnyét foglalja össze, ezúttal a szabályozási feladatokban kínált előnyökről ejtünk szót.

  • Egyenszázalékos vagy lineáris jelleggörbe a folyamatosan kitűnő szabályozási jellemzők érdekében
  • Állítható kv-érték
  • Egyszerű paraméterezés a Belimo Assistant mobilalkalmazáson keresztül

A 2-járatú pillangószelep szabályozásának betanítása

A szabályozószelepek kipróbált vezérlések, melyek kiváló szabályozási viselkedést produkálnak. A Belimo szabályozószelepek egyenszázalékos jelleggörbével rendelkeznek DN 150 névleges átmérőig. A nagyméretű szabályozószelepek DN 200 és DN 250 névleges átmérő esetén azonban a teljes lökettartományban lineáris jelleggörbét mutatnak.

A Belimo pillangószelepek és a PR-hajtóművek kifinomult együttműködésének köszönhetően DN 150...300 névleges átmérő esetén a pillangószelepek vezérlési görbéi immár a szabályozószelepek görbéihez mérhetők.

A pillangószelep egyenszázalékos jelleggörbéje, mely a Belimo Assistant mobilalkalmazással paraméterezhető.

A pillangószelep lineáris jelleggörbéje, mely a Belimo Assistant mobilalkalmazással paraméterezhető.

A többfunkciós PR-hajtóművel működtetett Belimo pillangószelepek a Belimo Assistant mobilalkalmazással úgy paraméterezhetők, hogy egyenszázalékos vagy lineáris jelleggörbét mutassanak a teljes vezérlési tartományban (2…10 V vagy 0.5...10 V vezérlőjel) (tervezett piaci megjelenés 2020-ban). A pillangószelep maximális nyílásszöge a kívánt kv-értéktől függően a Belimo Assistant mobilalkalmazásával okostelefonról állítható be Near Field Communication (NFC) technológia segítségével. Ezáltal a Belimo pillangószelepek kiválóan alkalmasak 2-járatú szabályozóként való használatra, így pedig a klasszikus szabályozószelepek innovatív alternatívája.

A 3-járatú szabályozószelep újragondolva

A Belimo 3-járatú szabályozó pillangószelep két darab 2-járatú pillnagószelepből áll, egyenként két többfunkciós PR-hajtóművel. Mindkét hajtómű ugyanazzal a vezérlőjellel vezérelhető, és a kettőből csak az egyik hajtóművet kell úgy paraméterezni, hogy a vezérlőjelet inverz módon dolgozza fel. A 2-járatú pillangószelepek paraméterezhető lineáris jelleggörbéjének köszönhetően a 3-járatú szabályozó pillangószelepként való együttműködésük kitűnő keverési jelleggörbét eredményez (tervezett piaci megjelenés 2020-ban).

A szabályozási ágban a lineáris jelleggörbe, az elkerülőben pedig az inverz lineáris jelleggörbe konstans keverési jelleggörbét eredményez.

Keverés 3-járatú szabályozó pillangószeleppel

A konstans keverési jelleggörbe kifejezetten fontos a folyadékhűtőket is magában foglaló alkalmazási módok esetén. A folyadékhűtő primer körét nehéz lenne a folyadékhűtőnél kívánt be- és kimenő hőmérsékletet szabályozni konstans jelleggörbe nélkül. A legrosszabb esetben a folyadékhűtő meghibásodik, ha nem kap elégséges térfogatáramot a részterheléses üzemben.

Egy folyadékhűtő primer köre, ahol 3-járatú szabályozó pillangószelep szolgál keverőszelepként.

Ha kíváncsi a Belimo motoros pillangószelepek által kínált további 7 előnyre, akkor tekintse meg az alábbi pdf-et.

ÉRDEKEL

Schmidt Ferenc
Értékesítési vezető
villamosmérnök
Belimo Magyarország

Mobil: +36 (70) 387-0520
ferenc.schmidt@belimo.at

BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H.
Ghegastraße 3.  1030 Wien, Ausztria    

magyarországi iroda:
2040, Budaörs, Puskás Tivadar utca 5.
www.belimo.at

www.belimo.hu

BelimoPillangószelep

Kapcsolódó

A Belimo pillangószelepek 8 előnye

A Belimo pillangószelepek 8 előnye

Csökkentett tömeg és kisebb beszerelési magasság

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul