e-gépész online szaklap

Megjelent a Siemens új digitális szelepkiválasztó csúszkája

| | |  0 | |

Megjelent a Siemens új digitális szelepkiválasztó csúszkája

Épületgépész tervezők és kivitelezők körében régóta használt, népszerű segédletek az ún. szelepkiválasztó csúszkák. Ezekkel a kompakt de ugyanakkor komplex információkat tartalmazó kis eszközökkel akár egy építkezés helyszínén könnyedén ki lehet választani vagy akár csak ellenőrizni lehet egy szabályozó szelep méretet/típust, vagy akár a nyomásesés értéket is.

A most megjelent legújabb Siemens elektronikus szelepkiválasztó csúszka bármikor könnyen elérhető a siemens honlapján keresztül, megjelenése megegyezik egy manuális csúszka képével (a megszokott módon kezelhető) és használatával a Siemens teljes szelepválasztéka (egyik oldal menetes szelepek, másik oldal karimás szelepek) kiválasztható.

Kezelése nagyon egyszerű: A kép jobb felső sarkában lévő gombokkal a csúszka nagyítható/kicsinyíthető (1,), illetve a karimás és menetes szelepek között átfordítható (2,). A csúszka felső sávjának elhúzásával a Q, ∆T és ∆P értékekből a szükséges kvs-érték meghatározható (3,), majd végül az alsó sávot a meghatározott kvs-értékhez csúsztatva az egyes szelepcsaládokból az adott kvs-értékű pontos szelepcikkszám kiírható. A jobb alsó sarokban lévő „?” ikonra kattintva, az alkalmazható szelepmozgatók is megtekinthetők, a legfontosabb műszaki paramétereikkel együtt (5,).

A szelepkiválasztó csúszka linkje

A szelepkiválasztó csúszka elérhető a Siemens szelepek honlapján is: www.siemens.hu/szelepek

További kérdés esetén, kérjük keresse Siemens kapcsolattartóját.

 

Siemens

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul