e-gépész online szaklap

Családi ház mintatervek: módosult a határidő

| | |  0 | |

Meghosszabbították a határidőt, így 2019. július 31-ig pályázhatnak az érdeklődők a Nemzeti Mintaterv Katalógus 2020 adatbázisának kialakítására meghirdetett országos ötletpályázatra.

Korábban megírtuk, hogy a kormány megbízta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy ez év végéig hozza létre az elektronikusan elérhető Nemzeti Mintaterv Katalógust, amely a magyar építészeti kultúrát közvetítő mintaterveket tartalmazza. Ezt követően a Lechner Tudásközpont nyílt, országos építészeti ötletpályázatot írt ki családi házak tervezésére az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság megbízásából.

Az építészeti ötletpályázaton díjazott tervek alapján alakítják ki a jövő év elejétől elérhető Nemzeti Mintaterv Katalógus kínálatát. Az online katalógusban az építkezni vágyó családok döntését, az ideális családi otthon kiválasztását interaktív 3D épületbetekintés, különböző paraméterek szerinti kereshetőség, és az építési költségek leírása is segíti majd. 

Meghosszabbított határidő

A Nemzeti Mintaterv Katalógus honlapján elérhető, hivatalosan beérkezett kérdések megválaszolása mellett a Bírálóbizottság elfogadta a határidőre tett módosítási javaslatot. A meghosszabbított határidővel a pályázók egy hónappal több időt kapnak terveik kidolgozására és azok benyújtására: a Nemzeti Mintaterv Katalógus adatbázisának kialakítására meghirdetett ötletpályázatra 2019. július 31-ig lehet nevezni.

A kiíró három tervezési kategóriában várja a pályaművek beérkezését:

  1. kockaházak átalakítása
  2. kalákában megépíthető családi házak
  3. korszerű technológiával épülő családi házak – okos otthonok. 

Egy pályázó több kategóriában is nyújthat be megoldásokat, az ötletpályázatra az E-Tervpálya weboldalán lehet jelentkezni. További információ: https://oeny.e-epites.hu/oeny/tpalya/adatlap/nmtk

Pályázat célja

Az ötletpályázat célja, hogy a magyar építész társadalom – beleértve az építész hallgatókat is – széleskörű bevonásával minden, Magyarország épített környezetének formálásával törődő építész elmondhassa a véleményét a jelen kor kihívásaira választ adó családi házról.

Folytatva a mintatervek 100 éves hazai hagyományát cél, hogy a beérkező pályaművek közül a legnívósabb terveket kiválasztva, majd azokat műszakilag egységesen feldolgozva 2020-ra előálljon egy, a vidék építészeti hagyományait tiszteletben tartó, ugyanakkor friss kortárs építészeti megoldásokban gazdag, jó minőségű, gazdaságos családi otthonokat kínáló szemléletformáló kortárs családi ház mintaterv katalógus.

E korlenyomat célja, hogy az igények széles körével rendelkező magyar családok megbízható segítséget kapjanak otthonaik megteremtéséhez.

Építőipar

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul