e-gépész online szaklap

Ünnepség a Mérnöki Kamara Egyesület jubileumán

| | |  0 | |

Ünnepség a Mérnöki Kamara Egyesület jubileumán

A Mérnöki Kamara Egyesület, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elődszerveze megalakulásának 30. évfordulóján, 2019. március 8-án jubileumi ünnepséget tartottak Budapesten a Duna Palota Színháztermében.

Duna Szimfonikus Zenekar megnyitója után a jelenlegi elnök Nagy Gyula és az alapító elnök Dr. Hajtó Ödön mondott ünnepi beszédet.

Az elnöki köszöntők során Dr. Hajtó Ödön jubileumi visszatekintő prezentációban részletezte az előzményeket és az MMK 30 évének jelentős eseményeit. A meghívottak viharos tapssal méltatták a jól felépített és kitűnően előadott alapító elnöki beszámolót.

95 éve, 1924. március 8-án alakult meg az országos hatáskörű Budapesti Mérnöki Kamara, 80 éve, 1939 tavaszán kezdődött meg a kamara Szalay utca 4. szám alatti székházának építése, és 30 éve, 1989. március 9-én alakult meg az egyesületi jogállású Mérnöki Kamara. 

Ezt követő rövid szünet után került sor a Kamarai Díjak átadására. A díjazottak köszönőbeszédeit egyöntetűen jellemezte a tömören és mérnöki precizitással előadott pozitív gondolkodás.

Év Mérnöke Aranygyűrű Díjban részesült Dr. Csizmadia Béla és Cservenyák Gábor, a kamarai kiemelkedő tevékenységük elismeréseként Zielinski Szilárd Díjat kapott Dr. Kajtár László, Lőrinczi Ferenc, Rácz József és Szántó László.

A jubileumi ünnepség kötetlen beszélgetéssel és állófogadással ért véget.

Magyar Mérnöki Kamara

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul