e-gépész online szaklap

Intelligens füstgázmérés a testo 300 füstgázelemző műszerrel

2019. február 19. | támogatott cikk| |  0 |

Intelligens füstgázmérés a testo 300 füstgázelemző műszerrel

A legkorszerűbb technológiákkal ellátott új testo 300 füstgázelemző ötvözi a felhasználóbarát menüvezetést, a strapabíró kivitelezést, és a kényelmes, hatékony dokumentációt.

A műszerház, külső kialakítás

A füstgázelemző műszerháza rendkívül robusztus, a szélek gumírozottak, így a mindennapi munka során ellenáll a behatásoknak. A műszer hátulján lévő csavarok összefogják a műszerházat, így további stabilitást nyújtanak a használat során. Ugyanúgy a hátoldalon található 4 erős mágnes, mellyel biztosan rögzíthető a műszer fém felületekre, így akár mindkét kéz szabadon használható a mérés ideje alatt.

Csatlakozás szempontjából a füstgázelemzőn helyett kapott egy Micro USB-csatlakozó, amin keresztül 5 V/1 A-en tölthető a műszer. Teljesen töltöttségről indulva a műszer napi többszöri mérés mellett akár egy hétig is használható, mielőtt újra töltésre lenne szüksége. Az alsó részen található a füstgázszonda csatlakozó, a környezeti hőmérséklet érzékelő, egy nyomás csatlakozó differenciálnyomás méréshez, valamint 2 darab USB-C csatlakozó, melyre további érzékelők kapcsolhatók.

A kijelző

A műszer egyik legszembetűnőbb újdonsága a karcálló, 5”-os HD kijelző, ami egy cserélhető védőfóliával van ellátva és a műszerházba van süllyesztve az extra védelemért. A smart-touch vezérlés révén a kijelző minden bevitelre késleltetés nélkül reagál, a különböző ujjmozdulatokkal a kristálytiszta kép szabadon zoomolható, húzással váltani lehet a táblázatos, grafikonos vagy corestream nézetek között, nyomva tartással és húzással pedig áthelyezhetők a mérési nézet egyes elemei. A kijelző a műszer oldalán található bekapcsoló gombbal készenléti módba állítható, amiből felébresztve a műszer azonnal mérésre kész.

Mérések, mérőmenük

A testo 300 füstgázelemzőben minden fűtésrendszerrel kapcsolatos méréshez található előre beállított, átláthatóan rendezett mérőmenü, így a mérés folyamata nagyban leegyszerűsíthető. A mérőmenükkel többek között a következő mérések végezhetők el: füstgázelemzés, huzatmérés, CO-mérés, koromszámmérés, differenciálnyomás-mérés, hőmérsékletkülönbség-mérés, tömörségvizsgálat, vagy O2-mérés.

A mérés dokumentációja, a jegyzőkönyv készítés rendkívül egyszerű: az ügyfelek és a mérési helyek adatai gyorsan és kényelmesen bevihetők a műszerbe a felugró billentyűzet segítségével, pont, mint egy okostelefonnál. A saját adatok előre felvihetők, valamint lehetőség van megjegyzések, képek, saját logó vagy bélyegző hozzáadására is. Az ügyfél a műszeren is aláírhatja a jegyzőkönyvet, de lehetőség van annak kinyomtatására is egy opcionális Bluetooth nyomtató révén. Az elkészült jegyzőkönyv akár közvetlen a helyszínről is továbbítható az ügyfélnek vagy az irodába vezeték nélküli hálózaton keresztül, amennyiben pedig nem áll rendelkezésre internetkapcsolat, úgy a műszer képes eltárolni a jegyzőkönyveket, a képeket, és a videókat is.

Az érzékelő technológia

A testo 300 alapesetben egy O2 és egy CO mérőcellával van felszerelve, valamint szükség esetén egy NO mérőcella is beépíthető utólag. A hosszú élettartamú Longlife mérőcellák a frisslevegős hígítással akár 30 000 ppm CO-t is képesek mérni. A testo 300 kompatibilis a testo 320, a testo 330, és a testo 330i szondáival, a bajonettzárral pedig biztosítható a csatlakozás. A műszer képes a gázút nullázására még úgy is, hogy a szonda a füstgázáramban van.

A műszer elérhető 2 és 4 éves garanciával, a füstgázelemző regisztrációjával azonban további egy év extra garancia érvényesíthető. A testo 300 füstgázelemzőhöz tartozékok és kiegészítők széles választéka is elérhető.

Részletek 

FűtéstechnikaTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul