e-gépész online szaklap

Véleményezze a GOMBSZ tervezetet!

2019. január 23. | e-gépész| |  1 |

Az MMK főtitkársága az ITM-től kapott lehetőség alapján felkérte az érintett Tagozatokat – Gáz és Olajipari, Épületgépészeti, Gépészeti Tagozatot – a gáz- és olajfogyasztó technológiai rendszerek és ipari gáztárolók műszaki-biztonsági hatósági felügyeletéről szóló előterjesztés véleményezésre. 

Fontosnak tartjuk, hogy a szakmagyakorlók megismerjék a tervezetet, és amennyiben azzal kapcsolatos észrevételük van, azt 2019. január 28-án 12:00-ig írják meg kommentben, vagy küldjék el Barna Katalin (barna.kata@mmk.hu) címére.

Word formátumban tudják letölteni és megnyitni a tervezetet és mellékleteit:

GOMBSZ

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Vég László | 2019. jan. 25.

-16 § (5) Olaj technológiai berendezés felülvizsgálatát gázszerelő végzi ? -1 melléklet 2.1 fejezet 58. nem helyes, ha a hivatkozás 11/2013 visszavonásra kerül -Külön mellékletben kellene tárgyalni az olaj tüzelő berendezéseket és gáztárolókat -2.melléklet 11.11. nem szakszerű, akár 500 kg/h teljesítményű égőket is gyújtunk biztonságosan közvetlen szikragyújtással, csak csökkentett teljesítményen, általában 25-30%-on. -Általában használhatóbb lenne a szabályzat, ha a szabványokra való hivatkozások mellett a megnevezés mellett a hivatkozott szabvány jelzetét, számát is megadjuk. A hivatkozás rugalmas legyen, ezt külön meg kell adni az általános előírásokban. Üdvözlettel Vég László nyugdíjas gáz-és olajégő tervező (GB-Ganz Kft )

Facebook-hozzászólásmodul