e-gépész online szaklap

Nő a távhőfelhasználók száma

2019. január 8. | e-gépész| |  0 |

Nő a távhőfelhasználók száma

A távhő a magyar családok, közintézmények és egyes gazdasági szereplők biztonságos és környezetkímélő, fűtés- és melegvízellátását meghatározó energiaforrása.

A távhővel ellátott települések száma megközelíti a százat, az érintett háztartásoké pedig meghaladja a hatszázötvenezret. Megfigyelhető, hogy a felhasználók számának növekedése mellett, a piacbővülésnek és a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően egyre több a felhasználói hőközpont is.

A geotermikus mellett a napenergia hasznosítása is emelkedik

A távhőtermelők által felhasznált energiahordozók vizsgálata kimutatja, hogy – bár még mindig a földgáz felhasználása a legjellemzőbb – a napenergia termikus hasznosítása mellett a geotermikus energia is egyre növekvő szerepet tölt be (utóbbi felhasználása két év alatt 60%-ot emelkedett).

A magyar távhőszektor adatai

A 2017. évi adatokat összegző kiadvány ismerteti többek között a fogyasztók és az iparágban foglalkoztatottak számát, a távhőszolgáltatói és termelői engedélyesek listáját, a létesítmények műszaki adatait, valamint a távhőtermelők által felhasznált energiahordozók mennyiségét. Az idei kiadványban több új tartalom is helyet kapott, például a távhőszolgáltatást bemutató regionális térképek, nemzetközi összehasonlító adatok, illetve a MaTáSzSz által kiadott Távhő Ökocímkék díjazottjai.

Az iparági szakemberek és érdeklődők számára – akárcsak a korábbi években – a MEKH és a MaTáSzSz honlapján is elérhető a kiadvány.

A magyar távhőszektor 2017. évi adatai című kiadvány elérhető ide kattintva.

Távhő

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul