e-gépész online szaklap

A Daikin felvásárolja az AHT csoportot

2018. december 12. | e-gépész| |  0 |

A Daikin felvásárolja az AHT csoportot

A hűtéstechnológiára szakosodott osztrák cég tovább növeli a Daikin hűtéstechnikai szakértelmét, és erősíti kereskedelmi hűtés üzletágának stratégiai terjeszkedését.

A Daikin Industries Ltd. megállapodásra jutott a hűtéstechnológiára szakosodott osztrák cég, az AHT Group felvásárlásában, amely a kereskedelmi hűtés egyik európai piacvezetője. A szükséges folyamatok lezárulása után, 2019. januárjában véglegesítik a 881 millió euró értékű tranzakciót. Leányvállalatán, a Daikin Europe N. V.-n keresztül a Daikin megszerzi a Bridgepoint, az AHT Group magán tőkéjű részvényesének összes vállalati részvényét.

A Daikin stratégiai terveiben kiemelt figyelem kíséri a kereskedelmi hűtés-üzletág bővítését, illetve az a törekvés, hogy az energiatakarékossággal és hűtőközegekkel kapcsolatos szabályozásokból tőkét kovácsoljon a cégcsoport. A Daikin rendkívül hatékony kereskedelmi hűtési és mélyhűtési rendszerek európai értékesítését 2000-ben kezdte meg, elsősorban bevásárlóközpontok és vegyeskereskedések számára. A Daikin ezen felül 2016-ban felvásárolta a kereskedelmi hűtőket gyártó olasz Zanottit, amivel üzleti tevékenységét az élelmiszer-feldolgozásra és raktári tárolásra szolgáló ipari hűtőberendezésekre is kiterjesztette.

500 millió eurós forgalmával az AHT a hálózatról üzemeltethető kereskedelmi hűtő és mélyhűtési rendszerek világvezető gyártója, amely több, mint 35 éve biztosít minden jelentősebb bevásárlóközpont és diszkontlánc, valamint jégkrém- és italgyártó számára innovatív és környezetbarát termékeket.

A Daikin ezzel a felvásárlással az AHT kimondottan élelmiszer-kiskereskedőkre szabott hűtési és mélyhűtési kínálatával bővíti saját légkondicionáló és kereskedelmi hűtési termékeit, szolgáltatásait és megoldásait. A Daikin értékesítési és értékesítést követő szolgáltatási struktúrájának további fejlesztését tervezi. Célja olyan közvetlen szolgáltatóvá válni, aki a légkondicionálási és kereskedelmi hűtési termékek teljeskörű koordinálását kínálja. A felvásárlás várhatóan a Daikin üzleti alapjait is megszilárdítja Európában, és segíti kereskedelmi hűtési üzletágának átfogó terjeszkedését az Egyesült Államokban, valamint Ázsiában, amely régió populáció és gazdasági szempontból egyaránt figyelemre méltó növekedést mutat.

A kereskedelmi hűtés üzletág nagyszerű lehetőségeket kínál a Daikin számára, hogy egyre nagyobb mértékben az energiatakarékosság, az inverter technológia és a környezetbarát hűtőközeg-felhasználás irányába terelje a piacot. Mivel a kereskedelmi hűtés a vállalat fő üzletágát jelentő légkondicionálással közeli rokonságot mutat, a Daikin arra számít, hogy sikeres szinergiát tud majd kialakítani már meglévő üzleteivel. A Daikin célja, hogy az energiahatékonyságra és környezeti terhelést csökkentő szolgáltatási megoldásokra fókuszálva új értéket kínáljon.

DaikinHűtéstechnikaLégkondícionáló

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul