e-gépész online szaklap

Településenergetikában, távfűtésben jártas kollégák figyelmébe

2018. december 5. | e-gépész| |  0 |

Településenergetikában, távfűtésben jártas kollégák figyelmébe

A PLANHEAT projekt meghívását tolmácsoljuk az alábbiakban, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt december 12-én, a Szentendrén megrendezésre kerülő képzési programra. A rövid szemináriumon egy új szoftvereszköz bemutatására kerül sor, melyet a PLANHEAT projekt a távfűtési rendszerek stratégiai tervezéséhez fejlesztett ki. 

  • Térképezze, tervezze és modellezze a helyi távhő szükségletet és a rendelkezésre álló hőforrásokat.
  • Összevessen és értékeljen alternatív fejlesztési irányvonalakat.
  • Megtalálja azokat a kihasználatlan hőenergiaforrásokat a városában, melyek javítják távfűtőrendszerének gazdasági és környezeti mutatóit.

Az ingyenesen elérhető szoftvereszköz célja a városok segítése hatékony és fenntartható távfűtési rendszerek tervezésében. Ha Ön szeretné térképen is megjeleníteni és elemezni a városában található hőfogyasztókat és megújuló hőforrásokat, ez a rendszer megadja az első lépést.

A magyar nyelvű szeminárium 2018. december 12-én a Közép- és Kelet Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) konferenciaközpontjában lesz. A rendezvény helyszíne egyben egy olyan – passzív ház szabványnak megfelelő – épület, melynek célja az energiahatékony megoldások bemutatása.

A PLANHEAT egy három éves projekt, amelyet az Európai Unió „Horizon 2020” Kutatási és Fejlesztési Keretprogramja támogat. Célja, hogy kifejlesszen és megismertessen egy könnyen használható, ingyenes szoftvereszközt, mely segíti a helyi döntéshozókat és intézményeket az alacsony széndioxid kibocsátású, gazdaságos, és környezetileg fenntarható távfűtési rendszerek fejlesztésében, az ahhoz szükséges szimulációk, fejlesztési irányvonalak kidolgozásában.

Ha Ön Budapestről kívülről érkezik, és intézménye nem tudja vállalni az utazási költségeket, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Mivel a helyszínen lehetőséget biztosítunk a szoftver személyes tesztelésére is, így lehetőség szerint hozza el számítógépét.

Program:

13.00–13.15 A PLANHEAT projekt bemutatása

13.15–13.30 A PLANHEAT szoftver térképi moduljának bemutatása

13.30–15.00 Hogyan használjuk a PLANHEAT térképi modult? Az eszköz kipróbálása saját számítógépen.

15.00–15.30 Hogyan tudja használni a PLANHEAT eszközt az Ön városának energetikai feltérképezéséhez?

15.30 A REC energiahatékony épületének megtekintése

Jelentkezési határidő: 2018. december 10.

A rendezvényen a részvétel ingyenes. További információkért kérjük, keresse fel a PLANHEAT projekt honlapját vagy lépjen kapcsolatba a szervezőkkel:

Czakó Karolina
Közép- és Kelet Európai Regionális Környezetvédelmi Központ
E-mail: planheat@rec.org
Telefon: +36 (20) 924-5874

KépzésOktatás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul