e-gépész online szaklap

Kevesebb, mint felére csökkentek a lakossági közműtartozások

2018. október 30. | e-gépész| |  0 |

Kevesebb, mint felére csökkentek a lakossági közműtartozások

Az elmúlt öt évben 73 milliárdról 33 milliárd forintra csökkent a lakossági fogyasztók közműtartozásainak összege – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss adataiból.

A lakossági földgáz-szolgáltatási hátralékok 75, a távhő-szolgáltatási hátralékok 35, míg a villamosenergia-hátralékok 45 százalékos csökkenést mutatnak.

Míg 2013 júniusában a teljes lakosság villamosenergia-hátraléka közel 29 milliárd forint volt, addig idén júniusra ez az összeg közel felére, 15,8 milliárd forintra esett vissza. Földgáz esetében a lakossági tartozás öt évvel ezelőtt szintén közel 29 milliárd forint volt, addig 2018 júniusában ez az összeg már csak 7,3 milliárd forint volt. A távfűtéssel rendelkező háztartások teljes adóssága 2013 júniusában meghaladta a 15 milliárd forintot, míg 2018 júniusában alig volt több 10 milliárdnál.

A tartozások összegének csökkenésén túl a kikapcsolt lakossági fogyasztók száma is jelentősen csökkent: öt év alatt 60 százalékkal mérséklődött.

A lakossági fogyasztók közműtartozásainak, illetve a szolgáltatásból kikapcsolt lakossági fogyasztók számának alakulásával kapcsolatos pontos adatok a linkelt pdf-ben olvashatók.

Gázellátás

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul