e-gépész online szaklap

Testo hőkamerák a fűtéstechnikában 3.

2018. október 29. | támogatott cikk| |  0 |

Testo hőkamerák a fűtéstechnikában 3.

Egyre nagyobb hangsúly kerül a lehető legalacsonyabb energiafelhasználásra, ami a környezettudatosság mellett hosszútávon pénztárcakímélő is. A fűtési rendszerek egyre korszerűbbek, a szigetelések egyre hatékonyabbak, mindez azonban teljesen felesleges, ha a megtermelt hő kárba vész az épületek szerkezeti hibái, a sérült szigetelés, vagy a nem megfelelően működő fűtésrendszer miatt.

Milyen feladatokra alkalmasak a Testo hőkamerái?

A testo 872 hőkamerával az előző cikkben említett feladatok mellett már a padlófűtést, a rejtett füstgázelvezetőket, valamint a falba épített csöveket is ellenőrizni lehet. A fűtésrendszer folyamatosan csökkenő vízszintje árulkodó jele lehet a szivárgásnak. Ilyenkor érdemes átvizsgálni az egész rendszert a gyanú megerősítése céljából.  A testo 872 60 mK-es termikus érzékenysége elegendő ahhoz, hogy a falba, padlóba épített csöveknél is láthatók legyenek a szivárgás okozta apró hőmérsékletbeli eltérések, meleg foltok.

A megfelelően végzett vizsgálattal elkerülhető a teljes burkolat feltörése a problémás terület felderítéséhez, a szivárgás helye pontosan meghatározható. Természetesen egyéb tényezőket is figyelembe kell venni, melyek befolyásolhatják a megjelenítést, például a csövek mélységét a falban vagy az aljzatban, de megfelelő odafigyeléssel ez sem okozhat problémát. A hőkamera használatával nem csak Önnek, de ügyfelének is kevesebb fejfájást okoz a javítási folyamat, mivel a burkolat csak egy részét kell felbontani és javítani, rengeteg időt és energiát spórolva.

1-2. kép: Jól látható padlófűtés a mosdóban és a penészkockázat kimutatása a speciális funkcióval.

A testo 872 a felületi hőmérséklet és a levegő páratartalom paraméterekből a penészesedésre hajlamos területeket is megjeleníti a hőkamera vagy az okostelefon kijelzőjén. A páratartalom értéke manuálisan is megadható, vagy egy rádiós páratartalom érzékelő használatával valós időben mérhető és továbbítható a hőkamerára Bluetooth kapcsolattal. A műszer a penészesedésre hajlamos felületeket különböző színnel jelöli aszerint, hogy mekkora a penészedés kockázata. 

Hőkamera által készített digitális kép és hőkép. A hőképen jól látható a szivárgó padlófűtéscső.

További információk

HőkameraTesto

Kapcsolódó

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul