e-gépész online szaklap

Hatékony, gazdaságos és hűvös

Daikin a nürnbergi Chillventán

2018. október 17. | e-gépész| |  0 |

Hatékony, gazdaságos és hűvös

A legújabb környezetvédelmi szabályoknak megfelelő termékek és korszerű technológia: A Daikin büszkén mutatja be leginnovatívabb megoldásait, melyekben egyesül a hatékonyság és a dizájn.

Ahhoz, hogy az eperszemek frissek maradjanak az eperföldtől a vásárló asztaláig vezető úton, a legjobb hűtőrendszerekre van szükség. Ilyenek például a Daikin HVAC-R megoldásai. Az eper példája végigkíséri majd a nürnbergi Chillventa 2018 vásárt is.

A Chillventa látogatóinak és közönségének a Daikin bemutatja legújabb termékeit és megoldásait  VRV, split,  Sky Air, szellőztető és hűtőberendezések témakörében, valamint ipari hűtési megoldásait a Daikin leányvállalatai (Zanotti és Tewis) által. Nürnbergben társkiállítóiként lesz jelen a Daikin Chemical Europe és leányvállalata, az AAF International, amely részecske-, gáz-, valamint HEPA- és ULPA-szűrőket gyárt minden lehetséges alkalmazáshoz.

Új hűtőközegek az EU-szabályoknak megfelelően

A Daikin az egyetlen HVAC-R gyártó, amely a vegyiparban is aktívan jelen van. Ez teszi lehetővé, hogy a vállalat rugalmasan alkalmazkodjon az EU F-gáz rendeletéhez és, hogy azonnal reagálhasson a hűtési piac változásaira. A Daikin Chemical Europe felelős a nagy teljesítményű fluor-vegyipari termékek értékesítéséért Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. A Daikin ismertetni fogja hűtőközeg-stratégiáját is, beleértve a használt hűtőközegek visszanyerésére és újrahasznosítására irányuló törekvéseit – ami nagy lépés, tekintettel az EU hűtőközegkvótát érintő jelentős korlátozásaira.

A Chillventa kiállítás látogatói találkozhatnak majd a Daikin Chemical Europe és a Daikin Hungary Kft. kereskedelmi hűtési szakembereivel a standon, valamint részt vehetnek az új hűtőközegekkel, valamint a hűtőközegek regenerálásával vagy újrahasznosításával kapcsolatos bemutatókon a konferenciaközpontban.

A Daikin bővíti R-32 portfólióját

A Daikin új EWAT-B hűtőgép-családjával az első olyan gyártó, amely R-32 megoldást alkalmaz hűtőgépekhez, legyenek azok egy- vagy kétkörösek, korszerű technológiával ellátottak, mikrocsatornás kondenzátoros, valamint opcionálisan inverteres vezérlésű szivattyúkkal szerelt berendezések. A 675-ös értékű GWP (globális felmelegedési potenciál) értékkel rendelkező R-32 hűtőközeg kisebb hatással van a környezetre.

A Bluevolution család másik bővítése a Daikin Altherma 3, az első levegő-víz hőszivattyú, amely R-32-vel működik. A jelentős Bluevolution technológia, valamint az igen hatékony Daikin kompresszorok és az R-32 hűtőközeg kombinációja lehetővé teszi a vízhőmérséklet akár 65 °C-on tartását, így optimális megoldás fűtőtestekhez és padlófűtéshez is.

Amikor a hűtőipari üzletágról van szó, a Daikin például a bevált ZEAS-technológiára épülő saját Mini-ZEAS egységeire alapoz, amelyeket kifejezetten vendéglők, pékségek, szupermarketek és üzemanyagtöltő állomások számára terveztek. Az R-410A használatával az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen csökkenthető a kevesebb hűtőközegtöltésnek köszönhetően. Az új Mini-ZEAS –20 °C és +43 °C közötti környezeti hőmérsékleten működve éri el a –20 °C és +5 °C közötti párolgási hőmérsékleteket, és előre feltöltött plug-and-play megoldásként gyorsan és könnyen telepíthető. A Daikin először a Chillventa kiállításon mutatja be a Zanotti által gyártott és R-407H hűtőközeget használó kondenzáló egységeket, valamint a Tewis CO2 megoldását.

Ez a változatos portfólió azt mutatja, hogy a Daikin különböző hűtőközegeket használó, mindenféle alkalmazáshoz használható hűtési megoldásokat kínál, és folyamatosan törekszik arra, hogy teljesítse a biztonsággal és biztonságos működéssel, valamint a környezet kímélésével és az energia-hatékonysággal kapcsolatos elvárásokat.

A dizájn és a hatékonyság kombinációja

A beltéri termékek esetében az új, falra szerelhető Daikin Stylish megoldás a legjobb teljesítményt, technológiát és dizájnt egyesíti a piaci szegmens legkeskenyebb és legkisebb beltéri egységében. „A legnagyobb kényelem, teljesítmény és energiahatékonyság elérésére terveztük”, mondja Naoki Saka, a Daikin Stylish japán tervezője, aki büszke arra, hogy alkotása innovatívan elegáns megjelenéséért és funkcionális képességeiért megkapta a Good Design díjat. A Daikin Stylish a Flash Streamer technológiát használja, és a legnagyobb hatékonyságot kínálja A+++ energiaosztállyal fűtéshez és hűtéshez. A Daikin tervezett egy új ventilátort is, amely a fül számára gyakorlatilag hallhatatlan zajszinten működik. Az R-32 hűtőközeget használva emellett az egység ökológiai hatása 30%-kal, az energiafogyasztása pedig több mint 10%-kal csökkent.

 

ChillventaDaikinHűtéstechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul