e-gépész online szaklap

Beruházás-lebonyolítói mesteriskola indul

2018. október 17. | e-gépész| |  2 |

Beruházás-lebonyolítói mesteriskola indul

A beruházások hazánkban eddig nem tapasztalt méretű bővülése párosul a minőségi, gazdaságossági igények emelkedésével. Az új kihívások teljesítéséhez jelentős többlet tudásra van szükség. A cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy e többlet tudással rendelkező beruházás-lebonyolítókat foglalkoztassanak.

A Magyar Mérnöki Kamara beruházás-lebonyolitói mesteriskolát indít a megnövekedett igények kiszolgálására.

A Magyar Mérnöki Kamara – a vele együttműködő Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel és más szakmai szervezetekkel közösen – kiemelt feladatának tekinti, hogy a beruházás-lebonyolítók ehhez a tudáshoz hozzájuthassanak.

A beruházás-lebonyolító a beruházási folyamat egyik kulcsszereplője. A Kormány elhatározta (1567/2015. (IX. 4.) Korm. hat.) szakmagyakorlási jogosultságának visszaállítását, a közbeszerzésekre vonatkozó végrehajtási szabályozás (322/2015. (X.30.) Korm. rend.) pedig rögzíti a beruházás-lebonyolító alapvető feladatait.

A Magyar Mérnöki Kamara partnereivel - egyedülálló szakmai ismereteikre és tapasztalataikra alapozva - beruházás-lebonyolítói mesteriskolát szervez. A képzés a jelen követelményeinek való megfelelésen túl súlyt helyez arra is, hogy a hallgatók a kamara és társszervezetei által előkészített Beruházási Folyamatok Rendszeréről – és ahhoz kapcsolódóan a tervezői szolgáltatások rendszeréről – is részletes ismeretekhez jussanak.

A mesteriskola 2019. elején kezdi meg működését. A részvételnek nem feltétele a kamarai tagság, azonban alapfeltétele a szakirányú mérnöki végzettség. A képzést sikeresen teljesítőknek a kamara tanúsítást ad ki, amely a piac számára tanúsítja a magas színvonalú hozzáértést. A kamara segíti a megrendelők tájékoztatását is a jól képzett szakemberek elérhetőségéről.

További információk elérhetők a seidl.tibor@mmk.hu, valamint a csohany.kalman@mmk.hu címen.

beruházás-lebonyolítóÉpítőiparKépzésMagyar Mérnöki Kamara

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Zoárd | 2019. jan. 18.

Egyrészt öröm, hogy van a Kamarának speciális szakterületi képzése. Másrészt, ha valaki előveszi a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 1-es mellékletét, akkor értetlenül nézi, miért kell ennyi féle tervezői jogosultság. Ez a tervezők felesleges beszorítása egy-egy szűk szakterületre, ami nem jó se a tervezőknek, se a gazdasági szereplőknek.


SBprojektmérnök | 2019. jan. 17.

Örömmel olvasom, hogy mégiscsak volt értelme a korábbi kamarai szervezésű végzettség megszerzéséhez szükséges munkának, tanulásnak. Még 10 éve sincs, hogy volt-nincs?! Mi lesz a korábban megszerzett majd eltörölt jogosulságokkal?

Facebook-hozzászólásmodul