e-gépész online szaklap

Kezdődik a szakmák Európa-bajnoksága

2018. szeptember 25. | e-gépész| |  0 |

Kezdődik a szakmák Európa-bajnoksága

Szeptember 26-a és 28-a között Budapesten mérik össze tudásukat a következő generációk legjobb szakemberei, ahol egyúttal betekinthetünk a szakmák jövőjébe is.

Merthogy a magyar főváros ad otthont a EuroSkills 2018-nak, ahol a verseny keretében 28 ország 530 fiatal szakembere mutatja meg mit is tud saját szakterületén. A küzdelem pedig azért is érdekes mert nem csupán az derül ki, hogy kik a kontinens legjobbjai, hanem az is, hogy milyen az egyes szakmák jövőképe.

A EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága, látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek. A rendezvény a WorldSkills világversenynek, a  „szakmák olimpiájának ” az európai változata, amely két évente kerül megrendezésre a WorldSkills Europe szervezet tagállamainak egyikében.

Akit ez kicsit is érdekel annak mindenképpen érdemes kilátogatni az ingyenes rendezvényre a Hungexpora, elvégre egy igazi fesztiválról beszélünk, annak minden pozitív velejárójával. Számos színes programot kínál a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak, szüleiknek, tanáraiknak, valamint a gazdasági élet szereplőinek is.

A háromnapos rendezvényre kilátogatók a személyes benyomások után biztosan újra fogják értelmezni, amit eddig a szakmákról tudtak vagy gondoltak. Itt mindenki megkaphatja a kellő inspirációt, hiszen a versenyzők szakértelme, precíz munkája és műveik látványossága mellett a feladatok kivitelezésének sebessége sem lesz hétköznapi. Erre a megmérettetésre a fiatalok évekig készülnek mentoraikkal, és itt nem csupán a feladatok gyakorlására kell gondolni, hanem többek közt akár stresszkezelési tréningre is.

A három nap alatt összesen 37 szakmában, hat szakmai csoportba osztva mérkőznek meg a szakemberek, amelyek az építési, a gépjárműipari, az információs és kommunikációs, a kreatív művészeteket, illetve a szociális területeket érintik.

Ezen a versenyen mutatkozik be a szakmák közül a mobil robotika, amely a jövő egyik legizgalmasabb szakmája, de kiemelt figyelmünkre elsősorban a víz-, gáz- és fűtésszerelő, valamint a hűtő- és légtechnikai szerelő szakmában versengő ifjú kolléga számíthat.

A EuroSkills 2018 versenyre a belépés ingyenes, további információk a rendezvény honlapján találhatók.

Euroskills 2018

EseményekEuroSkills

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul