e-gépész online szaklap

Kevesebb különdíjat számolhatnak fel a földgázelosztók

2018. augusztus 16. | e-gépész| |  0 |

A földgázelosztói engedélyesek a jövőben nem számolhatnak fel különdíjat egyes közműegyeztetéssel kapcsolatos szolgáltatásokért.

A változás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) földgáz rendszerhasználati díjak, a külön díjak és a csatlakozási díjak meghatározásának keretszabályairól szóló rendeletének módosításával lép életbe. A hivatal e rendeletben állapítja meg többek között azt, hogy mely külön szolgáltatásokért szedhet a földgázelosztó külön díjat a felhasználóktól.

A MEKH rendeletmódosítása szerint a földgázelosztó már nem számolhat fel különdíjat a csak nála rendelkezésre álló, közműegyeztetéshez szükséges papír vagy elektronikus térképmásolat, helyszínrajz vagy szelvény kiadása során.

A módosítás indoka, hogy az E-közmű rendelet értelmében a közműegyeztetést a kérelmező már kizárólag a közműegyeztető rendszeren keresztül indíthatja el. Az e-közmű az általa szolgáltatott adatokhoz előre meghatározott tartalommal, szerkezetben, elektronikus úton biztosít hozzáférést a kérelmező részére, amiért az rendszerhasználati díjat fizet.

A 6/2018. (VII. 25.) MEKH rendelet itt olvasható.

Földgáz

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul