e-gépész online szaklap

Megjelent és ingyenesen letölthető a szénhidrogén-könyv

Szénhidrogének Magyarországon

2018. július 17. | Fülöp Miklós| |  0 |

Megjelent és ingyenesen letölthető a szénhidrogén-könyv

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb kiadványa több mint háromszáz oldalon mutatja be a hazai szénhidrogén-termelés történetét, a kutatási területeket, illetve a termelési módszereket, ezzel adva átfogó képet a magyarországi szénhidrogénvagyonról.

Annak ellenére, hogy a magyar szénhidrogén-kutatás és -termelés több mint százéves múltra tekint vissza, még mindig lehet újabb mezőket felfedezni a fejlett kutatási módszereknek és technológiáknak köszönhetően, ezáltal jelentős gazdasági eredményt biztosítva mind a kutató-termelő cégeknek, mind a nemzetgazdaságnak.

A kiadvány átfogó képet ad a hazai szénhidrogénvagyonról, bemutatja a koncessziós pályáztatási rendszert, a szénhidrogénkutak lokális gazdasági és közösségi hasznosítási lehetőségeit, a nem hagyományos szénhidrogén-előfordulásokat, illetve a kutatás-termelés szakmai hátterét, intézményeit, az oktatási helyzetet és a munkaerőpiaci lehetőségeket is részletezi.

Ahogy a kiadvány előszava fogalmaz: ez a könyv a közösségeknek, intézményeknek, vállalkozóknak, gazdáknak és minden olyan magyarnak íródott, aki úgy gondolja, hogy Magyarország energiaellátásának számottevő részét hazai forrásból is meg lehetne oldani. A szénhidrogének magyarországi előfordulása, kombinálva a kor új és egyre hatékonyabbá váló műszaki módszereivel, ma már lehetőséget teremt, hogy a lakóhelyünkön egy globális értéklánc első láncszemét, az energiaforrást kialakítsuk, amelyhez aztán hozzáfűzhetjük azt a saját ötleten, innováción alapuló láncszemet, ami majd piaci termékhez vezet.

A könyv angol nyelvű szakmai fordítása folyamatban van, a kiadás a negyedik negyedévben várható.

A Szénhidrogének Magyarországon – Eredmények, lehetőségek című könyv elektronikus úton bárki számára elérhető.

Letöltés

KönyvajánlóSzakkönyv

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul