e-gépész online szaklap

A Weishaupt 45 éve Magyarországon

2018. június 14. | e-gépész| |  0 |

A Weishaupt 45 éve Magyarországon

A 3000 munkatársával a világ minden pontján jelen lévő Max Weishaupt GmbH magyar leányvállalata 2018. június 7-én ünnepelte a Weishaupt magyarországi tevékenysége 45. évfordulóját! A tüzeléstechnika, a fűtéstechnika világának vezető cégei közül a Weishaupt van jelen hazánkban a leghosszabb ideje.

A 19. század kezdete óta tevékeny családi vállalkozás Baden-Württembergben, a svábföldi Schwendiben alakította ki műhelyét. A nagy gazdasági világválság kellős közepén, 1932-ben jegyzik be Max Weishaupt gépgyárát, mely 1952 óta gyárt tüzelőberendezéseket folyékony és gázhalmazállapotú tüzelőanyagokhoz.

1969-ben a gyártósorról lekerül az 500 000., 1983-ban a kétmilliomodik, míg 1991-ben a hárommilliomodik Weishaupt tüzelőberendezés.

A Weishaupt – több nyugat-európai leányvállalat létrehozása után – a 70-es évek elején nyit a kelet-európai országok felé, megbízza a bécsi Weber GmbH-t a magyarországi tevékenységgel. A Parlament Balassi Bálint utcai kazánházában a széntüzelés helyett Weishaupt gáz/tüzelőolaj-égők kezdik meg működésüket 1973-ban. 1990 végén alapítja meg Siegfried Weishaupt a válllatcsoport 11. – kelet-európában az első – leányvállalatát, a Weishaupt Hőtechnikai Kft.-t, mely tevékenységét 1991 elején – a Weishaupt-technikákban kiváló munkatársakkal – meg is kezdi.

A vállalatcsoport nevéhez olyan korszakalkotó berendezések kifejlesztése fűződik (többek között), mint a digitális tüzelésmenedzsment, a lángosztásos multiflam tüzelés.

A 2002-ben elkészült biatorbágyi Weishaupt-ház, mely elméleti és gyakorlati oktatásokkal várja partnereit.

Az elmúlt 45 év alatt, a Weishaupt által legyártott sok millió égőből, több mint hatezer berendezés került Magyarországra, üzembe helyezésre bizonyítva a cég szlogenjét – ez a megbízhatóság.

A magyarországi referenciák közül néhány: Audi, Coca-Cola, Conti, Danubius, Dunapack, Egis, GE, LEGO, LuK, Mercedes, Metro, Novotel, Opel, Parlament, Pick, Richter Gedeon, SMR, Suzuki, Takata, Tesco, Univer…

FűtéstechnikaWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul