e-gépész online szaklap

5 pont a réz szerepéről a tiszta energiára való átmenetben

| | |  0 | |

5 pont a réz szerepéről a tiszta energiára való átmenetben

Az Európai Fenntarthatósági Hét minden évben kiemelt esemény mind a brüsszeli, mind az egyes tagállamokban dolgozó, fenntartható energiapolitikai kérdésekkel foglalkozó szakemberek számára. Az idei téma „Vezesd az átmenetet a tiszta energiára”.

Az Európai Unió intézményi tárgyalásai a „Tiszta energia minden európainak” javaslatcsomagról teljes lendülettel zajlanak és várhatóan 2018 végéig le is zárulnak. Így az idei Európai Fenntarthatósági Hét olyan időszakra esik, amikor a csomag lényeges részletei már az asztalon vannak, meghatározva ezzel az általános törekvéseket és a végrehajtás módját. Az irány azonban világos: egy zöldebb, fenntarthatóbb világ.

A csomag elfogadása után a réz kulcsfontosságú lesz az innovatív megoldásokban, amelyek ezen jövőkép megvalósításához szükségesek az egész EU-ban. Íme öt ok, hogy miért:

  1. Megújuló energiaforrások: A réz fontos szerepet játszik a megújuló energiaforrásokban, például a nap-, a szél-, az árapály-, a víz-, a biomassza- és a geotermikus megoldásokban, javítva ezek teljesítményét.
  2. Energiahatékonyság: A réz a legjobb hő- és elektromos vezető a nem nemesfémek között. A réztartalmú termékek sokkal hatékonyabban működnek, így az energiafelhasználás 20-30% -os csökkentését eredményezhetik.
  3. Szállítás: Az energiaszektoron túl a réz kulcsfontosságú eleme az új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású közlekedési módoknak, például az elektromos járműveknek. Fontos szerepet töltenek be az akkumulátorokban és az irányító rendszerekben, valamint a töltési infrastruktúrában.
  4. Okoshálózatok: A réz összeköt mindent: az alacsony szén-dioxid kibocsátású jövő nem lehetséges intelligens és összekapcsolt elektromos és hőtermelő hálózatok nélkül. A réz kulcsfontosságú fém, hogy a hálózatok kisebbek, intelligensebbek, rugalmasabbak és energiahatékonyabbak legyenek.
  5. Energetikai lábnyom: Az 1990-es szinthez képest az európai rézipar 60% -kal csökkentette az egységnyi energiafogyasztását az innovatív folyamattechnológiák és a hulladékhő hasznosítás révén. Az iparág folytatja erőfeszítéseit a további csökkenés elérése érdekében.

További információ

Réz

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul