e-gépész online szaklap

Debrecenben találkoztak az épületgépészek

2018. május 22. | Fülöp Miklós| |  0 |

Debrecenben találkoztak az épületgépészek

Május 10-én tartotta a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszéke a hagyományos szakmai napját, ahol kéttucatnyi szakmai kiállító és magas színvonalú szakmai előadások várták az érdeklődőket.

Immáron 24-ik alkalommal került megrendezésre Debrecenben az Épületgépészeti Szakmai Nap, amelyen minden látogató ingyenesen vehetett részt. A rendezvény gerincét a 25 ipari partner részvételével megtartott kiállítás és a két szekcióban lebonyolított konferencia adta. Az esemény keretei között emellett kötelező szakmai képzésre és az Épületgépészeti Tagozat kihelyezett elnökségi ülésére is sor került. A rendezvényen Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke is részt vett.

A 21. század már megköveteli az új technológiák alkalmazását, ahhoz, hogy élhető, komfortos, egészséges lakókörnyezetet tudjunk biztosítani, és mindezt energiahatékonyan, okoseszközökkel vezérelve. Ennek elsajátítását csak a különböző tervező, gyártó és forgalmazó cégek bevonásával tudjuk megvalósítani a leendő mérnökök képzésében. Erre teremt alkalmat a Szakmai Nap – mondta Kalmár Ferenc. A Műszaki Kar Épületgépészeti és Létesítménymérnöki Tanszékének vezetője kiemelte: a diákok nem csupán az új technológiákkal ismerkedhetnek meg a rendezvényen, hanem az itt szerzett tudást felhasználhatják tudományos diákköri munkájuk során, a szakdolgozat elkészítésénél, de akár a diplomaszerzést követő álláskeresést is megkönnyíthetik az itt épített kapcsolatok.

A konferencián előadások hangoztak el többek között az aktív és passzív fűtési-hűtési módozatok kombinációjáról fan coil-alkalmazás tükrében, a hőszivattyús hűtés-fűtés megvalósításáról légkezelőbe épített direktelpárologtatós hőcserélővel, de megismerhettük az okostechnológia alapú szivattyúk alkalmazási példáit is. Emellett szó volt a felületfűtési rendszerek méretezéséről, az ivóvízhálózatok kialakítása kapcsán alkalmazott komplex szemléletmódról és az energiahatékony szellőztetés kérdéseiről is.

A szakmai nap megnyitására Gyurkovics Zoltánt, az Épületgépészeti Tagozat elnökét kérte fel dr. Kalmár Ferenc, a tanszék vezetője. A Debrecen TV által készített rövid összefoglalóban megtekinthető a nyitóbeszéd egy részlete, illetve egy rövid beszélgetés Kalmár Ferenccel és Gyurkovics Zoltánnal. (Klikk a képre vagy a sárga gombra.)

Megnézem a videót

EseményekGyurkovics ZoltánMagyar Mérnöki Kamara

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul