e-gépész online szaklap

Papírmentes alkalmazások a kivitelezők szolgálatában

2018. április 18. | e-gépész| |  0 |

Papírmentes alkalmazások a kivitelezők szolgálatában

Az építőiparban tapasztalható munkaerőhiányra azonnali megoldás csak a hatékonyság növelésével adható. A most piacra lépő BauApp az építőipar papíralapú munkafolyamatainak egy részét váltja ki mobil alkalmazásaival, ezáltal munkaerőt szabadít fel, egyszerűsíti az adminisztrációt és növeli a kontrollt.

Most debütál a BauApp Kft., a Mobilengine építőipari mobil alkalmazásokra szakosodott leányvállalata, amely papírmentessé és költséghatékonnyá kívánja tenni az építőipart. A felmérések szerint ugyanis a kivitelezések teljes költségének 25 százaléka a helyszínen megtakarítható lenne! A projektek költségeinek nagy részét teszi ki a munkaerő, miközben az építkezésen dolgozók munkaidejük egy részét nem töltik el hatékonyan, ám a BauApp applikációi segítségével az azokat használó munkatársak (az építésvezetők, műszaki ellenőrök stb.) akár heti több órányi munkát is megspórolhatnak.

A nemzetközi építőipari díjakat nyert Mobilengine applikációit számos építőipari cég – többek közt a Suffolk, a McGee, az  AppGO, Mick George, Soul&Water, Wooldridge Group és az MH Getjar  - használja. A most induló magyar BauApp erre a technológiára épül, és már itthon is komoly referenciái vannak (Pedrano, Futureal, Pannergy).

BauApp Raktár: eszközmenedzsment a helyszínen

A BauApp Raktár App a napi adminisztráció kiváltására kínál megoldást, miközben csökkenti az építkezéseket elvesző szerszámok és eszközök mennyiségét.  A BauApp Raktár App mobiltelefonos alkalmazás egyedülálló módon segít az eszközraktár adminisztrációjának hatékonyabbá és átláthatóbbá tételében, a hibalehetőségek kivédésében.

A közepes és nagyméretű építőipari cégek, generálkivitelezők számára készült applikáció segítségével az építkezéseken dolgozók elkerülhetik a mindennapi papír alapú adminisztrációt, helyette RFID kártyák és NFC (Near Field Communication) gyűrűk segítségével voltaképpen egy érintéssel kiadható és visszavehető egy szerszám, illetve nyomon követhető melyik gép vagy szerszám melyik munkatársnak lett kiadva.

BauApp Anyagszállítás: kontroll és átláthatóság

A megrendelt termékek helyszíni érkeztetésére és dokumentálására, a szállítólevelek bonyolult adminisztrációjára ad választ a BauApp Anyagszállítás App, amelynek segítségével jól látható az építkezésen szükséges anyagokból tervezett és már kiszállított mennyiség. Az applikációban a projektek helyszínére érkező építőanyagok fényképei, a szállítólevelekkel egy helyen tárolhatóak, így a dokumentumok nem keverednek el, és a beérkezett áru ellenőrzése is egyszerűbbé válik. A helyszínen bevitt adatok feldolgozása a Backoffice felületen végezhető, itt látható az is, hogy az előkészítés által megadott tervekhez képest milyen anyagfelhasználásnál tartanak. A fejlesztés következő lépésében a tervek szerint a helyszíni anyaghiány is jelezhetővé válik, megkímélve az építkezéseket az akár több napos kényszerleállásoktól.

BauApp Minőség: gyors és hatékony ellenőrzések

A BauApp Minőség App pedig az alvállalkozói teljesítések minőségi átvételét segíti. A fejlesztők és a kivitelezők szinte minden esetben alvállalkozókkal dolgoznak, ezen munkák minőségi átvétele, a hibajegyzék felvétele kiemelten fontos eleme minden építkezésnek.

A folyamat azonban jelenleg nehézkes, hiszen a checklisták papíralapúak, a tervrajzok a legtöbb esetben nem érhetőek el digitálisan a bejárásokon, a hibalisták fényképpel dokumentált összeállítása pedig órákat vesz igénybe.

Erre ad választ a BauApp Minőség Appja, amelynek szintén a papíralapú munkafolyamatok digitalizálása a célja. Az építkezések helyszínén mindössze egy tablet vagy mobiltelefon szükséges a projektek, az alvállalkozói munkák hibajegyeinek felvételére és a checklisták kezelésére. A megoldásnak köszönhetően az ellenőrzés elvégzése után a fényképekkel kiegészített hibajegy riport kiküldése egy gombnyomással megoldható. A back office felületen megtalálható továbbá az alvállalkozók rangsorolása, illetve a szakágankénti hibaarány, így a cég menedzsmentje is folyamatosan naprakész statisztikákat lát majd az egyes projektekről.

Offline üzemmód

A BauApp megoldásainak nem okoz gondot az építkezések során gyakran tapasztalható hálózati lefedettség hiánya, hiszen minden termék offline módban is képes az adatok tárolására, amelyek aztán a mobilos internetkapcsolat helyreállításakor a felhőbe mentett adatokkal szinkronizálnak.

A BauApp idén év végéig összesen 8 applikációt vezet be a magyar piacon, amelyekkel idő- és költség megtakarítás érhető el, egyúttal segít az építőipar égető problémája, a munkaerőhiány kezelésében is.

Biztonság és koordináció

A BauApp alkalmazásai Android mobil operációs rendszeren érhetőek el, tableten és telefonon egyaránt működnek. A mobil mellett a BauApp Backoffice felülete teszi lehetővé az irodai dolgozók számára például a projektadatok és tervrajzok feltöltését vagy a dolgozók adatainak rögzítését, a BI felületen pedig az adatokból összeállított automatikus riportok kérdezhetőek le.

A Mobilengine technológiája a legmagasabb biztonsági szintnek is megfelel. Az adatokat titkosítva tárolják és továbbítják, és minden felület jelszóval védett.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

ÉpítőiparSzoftver

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul