e-gépész online szaklap

Olajradiátorokat hív vissza a gyártó

2018. április 16. | e-gépész| |  0 |

Olajradiátorokat hív vissza a gyártó

A Sencor olajradiátorok gyártója, a FAST ČR a.s. arra kéri mindazokat, akik 2017 februárjától 2016300912 gyártási szériájú Sencor SOH 3009BE fűtőtestet vásároltak, hogy a terméket vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol azt egy másikra cserélik, vagy visszafizetik annak teljes vételárát.

A Sencor saját vizsgálata alapján arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos technikai feltételek mellett, a szóban forgó termék működtetése során, a radiátor nyomás alá kerülhet, és a forró olajtöltet esetleg szivároghat. A társasághoz a mai napig 5 hasonló bejelentés érkezett.

A közlemény szerint a cégnél termékbiztonság élvezi a legmagasabb prioritást, így minden gyártmánynak meg kell felelnie a nemzeti, nemzetközi törvényeknek és rendeleteknek, valamint a vonatkozó szabványoknak. A SENCOR SOH 3009BE elektromos olajradiátor megfelelő eredményekkel esett át minden, az EU-s piaci bevezetéshez és a CE jelölés odaítéléséhez szükséges vizsgálaton (mechanikai, elektromos és kémiai tesztek).

Az említett bejelentések után a cég vizsgálatot indított, amely a hibás olajradiátor azonosításához, árusításának leállításához és a piacról történő kivonásához vezetett.

A 2016300912-es LOT SENCOR SOH 3009BE elektromos olajradiátor visszahívásával kapcsolatban a szerviz@sencor.hu e-mail címen, vagy a +36 23 330 830 telefonszámon kérhető további információ.

Fűtéstechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul