e-gépész online szaklap

Továbbképzésre kell mennie? Erre figyeljen!

| | |  0 | |

Továbbképzésre kell mennie? Erre figyeljen!

Több mint 20 ezer tervező, szakértő, műszaki ellenőr és felelős műszaki vezető képzését szervezi a Magyar Mérnöki Kamara és a területi (megyei) kamarák. Több mint 200 képzés, konferenciák, mesteriskolák, online kurzusok, 150 egyetemi és vállalati előadó és az ipari világ legnagyobb szereplői hozzák létre a kamarai tagok és nyilvántartottak részére az ország legjobb mérnökképzéseit.

A két kötelező képzés: szakmai továbbképzés és online jogi képzés

Minden tervezőnek és szakértőnek, illetve 2017. január 1. óta minden felelős műszaki vezetőnek és  műszaki ellenőrnek minden naptári évben 1 szakmai továbbképzésen kell részt vennie abból a célból, hogy a jogosultságát megtarthassa. Ezt a továbbképzési típust szakmai továbbképzésnek hívjuk, amelyeket a területileg illetékes mérnöki kamarák szerveznek.

Másik kötelező képzés a jogi témájú képzés, amelyet a Magyar Mérnöki Kamara (központi szervezet) egy online felületen szervez. Ezt a képzést szakértőknek, tervezőknek, felelős műszaki vezetőknek, műszaki ellenőröknek 5 évente kell elvégezni. Amennyiben az itt található oldal alapján befizette a jelentkezési díjat, majd megkapta az erről szóló visszaigazolást, a WEBUNI oldalon tudja az online képzéseket elvégezni. Minden résztvevőnek 6 db kurzust kell teljesíteni. A kurzusokat saját tempóban, akár otthonról is teljesíthetik tagjaink és nyilvántartottaink. Fontos tudni, hogy az online kurzusok száma egyre bővül, a jogi tartalmú képzések mellett már szakmai témájú kurzusok is elérhetőek.

Hol találom a szakmai képzéseket és hogyan tudok rá jelentkezni?

A Magyar Mérnöki Kamara oldalán az alábbi linken található a szakmai továbbképzési naptár, ahol tájékozódhat a kamarák aktuális képzéseiről. A naptár folyamatosan bővül, általában 4-5 hétre előre felkerülnek az időpontok. Évente körülbelül 200 db képzést szerveznek a mérnöki kamarák. A naptárt böngészve látható, hogy egy-egy képzés milyen szakterülethez tartozik.

A szakmai továbbképzéseket a területileg illetékes megyei kamarák szervezik, így a jelentkezés közvetlenül a megyei kamaráknál történik vagy az mmk.hu oldalon az e-mérnök rendszerbe történő bejelentkezés után.

Nem vettem részt szakmai képzésen. Mit tegyek?

Amennyiben Ön nem vett részt szakmai továbbképzésen az adott naptári évben, vegye fel a kapcsolatot a területileg illetékes megyei kamarával, hiszen lehetősége van pótolni részvételt. A pótlási lehetőségre a területileg illetékes megyei mérnöki kamara adhat lehetőséget.

Bármelyik képzésen részt vehetek?

Igen, bármelyik területi kamara képzésén részt vehet, csupán arra kell figyelni, hogy az adott jogosultság megtartásához a megfelelő szakterületű továbbképzésre menjen el.

Kérdésem van, ki tud segíteni?

Amennyiben szakmai továbbképzéssel kapcsolatban van kérdése, az illetékes megyei kamarával érdemes felvenni a kapcsolatot. Ha az online jogi képzéssel kapcsolatban van kérdése, akkor a Magyar Mérnöki Kamara (tovabbkepzes@mmk.hu) tud segíteni Önnek.

KépzésMagyar Mérnöki Kamara

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul