e-gépész online szaklap

15. országos rézverseny szakiskolák részére

2018. február 15. | e-gépész| |  0 |

15. országos rézverseny szakiskolák részére

Az Európai Réz Intézet immár 15. alkalommal hirdeti meg országos rézversenyét épületgépész szakközépiskolák és szakgimnáziumok tanulói részére. A verseny az interneten kerül lebonyolításra, célja, hogy egy játékos szakmai vetélkedő formájában mélyítsük el a diákok szakismeretét a rézcsövek épületgépészeti felhasználásának, valamint a réz egyéb alkalmazásainak területén.

 A szakmai tudás elmélyítése mellett a diákok és az iskolák értékes nyereményekért versenyezhetnek. Az idei verseny három versenynapon, 2018. március 7-én, 9-én és 13-án kerül megrendezésre.

Jelentkezési határidő: 2018. március 2. (péntek) 16:00 óra

Az Európai Réz Intézet, mint a rézipar által támogatott szakmai egyesület, megalapításától kezdve egyik legfontosabb küldetésének tekintette a jövő épületgépész szakemberei képzésének támogatását. A rézcsöves rendszerek az épületgépészet szinte minden területén alkalmazhatók, mint Európa egyik legnépszerűbb csőszerelési anyaga tartósságukat és megbízhatóságukat évtizedek óta folyamatosan bizonyítják, azonban a legjobb anyag is csak szakszerű tervezés és kivitelezés mellett biztosítja a megrendelő elégedettségét. A versenyre történő felkészülés során megszerezhető szaktudással a fiatalok elmélyíthetik tudásukat, érdekes, a tananyag keretein is túlmutató információt, ismeretanyagot szerezhetnek a rézről, melyet szakmai életükben kamatoztathatnak. A színvonalas és igazságos versenyen való részvétel a felvonultatott korszerű oktatási és kommunikációs technológiáknak köszönhetően vállalkozó kedv és szorgalom birtokában bármely diák számára elérhető.

A verseny Magyarországon kívül Szlovákiában és Csehországban is nagy sikernek örvend, évente a három országban legalább 90 iskola, több mint 1000 diákja vesz részt rajta, és számuk folyamatosan növekszik. A diákok 2 kategóriában versenyeznek, a szakközépiskola kategória diákjai tesztkérdésekre válaszolnak, a szakgimnazisták számításos feladatokat is megoldanak.

A korábbi eredmények és további információk megtalálhatóak a verseny hivatalos oldalán, a www.copperschool.com címen.

Réz

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul