e-gépész online szaklap

V. Megújuló Energia Szakmai Nap

2017. november 2. | e-gépész| |  0 |

November 14-én ötödik alkalommal kerül megrendezésre a megújuló energia témakörével foglalkozó, kiállítással is egybekötött szakmai nap a Magyar Épületgépészek Szövetsége szervezésében. A rendezvényre várjuk az érdeklődő épületgépész tervezőket, kivitelezőket, szerelőket. A részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A program délelőtti részén a témában érdekelt gyártók és kereskedők szakmai ismeretterjesztő és termékinformációs előadásai kapnak helyet, délután a szakterület aktuális információit és esettanulmányokat hallgathatnak meg a látogatók. A szünetekben a konferenciaterem előterében megrendezett kiállításé lesz a főszerep.

Tervezett program

 • 8.50-10.30
  A megújuló energiatermelés helyzete Magyarországon. Az energiahatékonyságot szolgáló beruházások adókedvezménye – dr. Nemes Csaba, a Zöldgazdaság Fejlesztési Főosztály főosztályvezetője
  Biomassza tüzelésű Atmos készülékek működése – Zsófi János szervizvezető (Napszolár Kft., az Atmos kazánok magyarországi szervize)
  Puffertartály méretezésének kérdése faelgázosító kazánok esetén – Boronkai Miklós ügyvezető (Öko Valentia Kft.)
  Herz – Megújuló energia-hasznosítás – Páger Szabolcs, műszaki tanácsadó (HERZ Armatúra Hungária Kft.)
 • 10.30-10.50 Szünet
 • 10.50-11.30
  Hatékony vízmelegítés – az ErP és a közel nulla követelmények „árnyékában” – Misinkó Sándor üzletágvezető, Hajdu Zrt.
  Hővisszanyerő gépek energiacímkéjének jelentése és az MSZ EN 13141-7 – Tóth István értékesítési vezető (Zehnder Group Deutschland GmbH)
 • 11.30-11.50 Szünet
 • 11.50-13.00
  IDM Levegős hőszivattyúk – Kovács Zoltán ügyvezető igazgató (KZiTERRA Kft.)
  Kitekintés a napelemes világpiacra európai nagykereskedői szemmel – Horváth Balázs, értékesítési menedzser (Solarity Hungary Kft.)
  Hogyan termelhet akár 25%-al több energiát napelemes rendszerrel a SolarEdge technológiának köszönhetően? – Házi Ádám kereskedelmi vezető (Wagner Solar Hungária Kft.)
 • 13.00-14.00 Ebédszünet
 • 14.00-16.00
  Trendek és tendenciák a megújuló energia iparágban – Vaszkó Csaba, Éghajlatváltozás és energia csoportvezető (WWF Magyarország)
  A megújuló energia jelenlegi helyzete és jövőképe befektetői szemmel – ifj. Chikán Attila vezérigazgató (ALTEO Energy NyRt.)
  Egy megújuló energiával/hőszivattyúval működtetett épület/irodaház projekt bemutatása – dr. Ádám Béla elnök, Magyar Hőszivattyú Szövetség
  Merre tart a napelemek fejlődése? – Varga Pál, MÉGNAP egyesület elnök, MÉGSZ alelnök

Az egésznapos programon szakmai előadások hangzanak el, a köztük lévő szünetekben pedig a kiállítóké lesz a főszerep. Az előadások közötti szünetekben kávéval, üdítővel látjuk vendégül a látogatókat. Az ebéd önköltségesen a Lurdy Ház éttermi szintjén oldható meg. A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési határidő: november 10., péntek

A rendezvénnyel kapcsolatos minden információ (program, meghívó, jelentkezési link) megtalálható a www.megsz.hu oldalon az alábbi linken: http://www.megsz.hu/megsz/hirtar/aktualis-hirek/93-aktualis-rendezvenyek/4774-2017-09-07-08-16-05.html

Bővebb tájékoztatás: Sőbér Lívia, sober.livia@megsz.hu, (06 30) 866 7885

EseményekMÉGSZRendezvény

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul