e-gépész online szaklap

Új okostermosztát a Siemenstől! RDS110 - fűtési alkalmazásokhoz

2017. október 11. | e-gépész| |  0 |

Új okostermosztát a Siemenstől! RDS110 - fűtési alkalmazásokhoz

Igen divatosak manapság az ún. okostermosztátok, melyet jól mutat, hogy számos – addig a szabályozástechnikai piacon jelen sem lévő – cégnek is piacra kerültek ilyen készülékei.

A filozófia általában egyszerű: végy egy szobatermosztátot, valamilyen internetes gateway-t, készíts ezekhez megnyerő külsőt és kész az okostermosztát. Ugyanakkor hogy szabályozási tudásban, pontosságban, kiegészítő funkciókban és szolgáltatásokban még mire is lenne szükség, az a legtöbb esetben sokadrangú kérdés.

Ezen termékek piacán jelent etalont és állít követendő példát a Siemens új RDS110 okostermosztátja!

Intelligens szabályozás, magas komfort és energiahatékonyság

Az RDS110 a helyiséghőmérséklet szabályozást fejlett intelligenciával, hatékony öntanuló algoritmus alkalmazásával végzi, így tökéletesen pontosan képes biztosítani bármilyen hőtehetetlenségű rendszernél (padlófűtés vagy radiátoros, kicsi vagy nagy rendszer) a kívánt hőfokot. A professzionális épületfelügyeleti rendszerekből átvett „Zöld levél” funkciónak köszönhetően az energiatakarékos üzemmódra való visszatérés egyetlen mozdulattal bármikor elérhető. Az intelligens szabályozásnak és kivételesen pontos hőmérséklettartásnak köszönhetően az EU minősítési rendszerén belül ez a termosztát A-osztályú, ErP4-es besorolású szabályozóként szerepel.

Légminőség-érzékelés, páratartalom-szabályozás, intuitív kezelő felület

A kellemes helyiség klímához a megfelelő hőmérsékleten kívül a levegő további alapvető fizikai jellemzőit is kontrollálni kell. Egy igazán okos termosztát – és az RDS110 ilyen -, a hőmérséklet szabályozásán kívül, méri a légminőség állapotát is, valamint kontrollálja a páratartalmat. A készülék két multifunkcionális bemenetére pedig további érzékelők vagy kontaktusok köthetők, biztosítva extra funciók kiszolgálását.

Egy nagy tudású készüléknél felértékelődik a kezelhetőség és az átláthatóság kérdése. Az RDS110 kezelő felülete mind a készülék 3,5"-os színes érintőképernyőjén, mind a mobil alkalmazásban átgondoltan felépített, a lényeges információkra koncentrált. Ennek köszönhetően a készülék kezelése és beállítása kivételesen egyszerű, az üzembehelyezést pedig beállítás varázsló segíti.

Az okostermosztát funkcióit és a termék előnyeit bemutató prezentációk letölthetők a termék honlapjáról: www.siemens.hu/rds

SiemensTermosztát

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul