e-gépész online szaklap

Konvektorcsere-program indul a Merkapt Zrt. Nagy Kazánválasztó Napján

2017. szeptember 12. | e-gépész| |  1 |

Az országos csereprogram keretében minden lakossági gázfogyasztó lehetőséget kap arra, hogy régi, akár működésképtelen gázkészülékét a meghatározott átvételi pontokon leadja és ezekért egy meghatározott összeget kapjon.

A kazán esetén 5 000 Ft, konvektor esetén 2500 Ft értékű utalvány új termék vásárlása esetén használható fel. Ez a kedvezmény beváltható a Nagy Kazánválasztó Napon meghirdetett akciós árú készülékekre is, így szeptember 23-án minden eddiginél nagyobb kedvezménnyel szerezhetők be az új berendezések.

Miért aktuális a konvektor csere?

2018. január 1-től már nem kerülhetnek beüzemelésre a régi típusú gázkonvektorok. Éppen ezért az Otthon Melege Program kibővült a konvektor csere pályázattal, hogy ezzel segítsék az idejét múlt berendezésekről a korszerűbb típusra való átállást. Így azok, akik új konvektorok felszerelése mellett döntenek, szeptember 21-től jelentkezhetnek az ehhez kapcsolódó állami támogatásra. A pályázók egy konvektor cserére maximum 120 ezer forint, több konvektor cseréje esetén maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak.

Amennyiben Ön is a gázkészülékek cseréje mellett dönt, érdemes ellátogatnia a Merkapt Zrt. központjában rendezett Nagy Kazánválasztó Napra szeptember 23-án, hiszen a kiállításon mind a régi, mind az új típusú konvektorok széles választéka megtalálható. Ráadásul ezen a napon hihetetlen kedvezményekkel viheti haza a készülékeket!

Hol?

Merkapt Zrt. kereskedelmi központ: 1106 Budapest, Maglódi út 14/b
Ingyenes parkolás biztosított!

Mikor?

2017. szeptember 23. szombat, 09:00–15:00

Bővebb információ:www.merkapt.hu, info@merkapt.hu

Konvektor

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Fazakas Miklós Feren | 2017. szept. 13.

Ellentétben a gázkazánokra és a gáz-vízmelegítőkre vonatkozó 65/2011 (IV. 15.) korm. rendeletben támasztott követelményekkel, a gázkonvektorokra, pontosabban a lokális gáz-fűtőberendezésekre vonatkozóan a fenti kormányrendelet nem tartalmaz az EU előírásokon túlmenő követelményeket. Ezért a lokális gáz-fűtőberendezéseknek „;csak”; a vonatkozó EU előírásoknak kell megfelelnie. A 2015/1188/EU és a 2015/1186/EU rendeletek előírásai, a rendeletek hatályba lépésétől hatályos, korábbi időszakra vonatkozós előírásihoz képest, 2018. január 01-én szigorodnak. A 2018.január 01.-et megelőzően forgalomba hozott, adott termékek forgalomba hozatalának és használatba vételének engedélyezése a 2018. január 01. előtt hatályos feltételek szerint történik. Az engedély „;forgalomba hozatalra és használatbavételre”; együttesen szól. Ennek megfelelően a 2018. január 01.-előtt forgalomba hozott gázkonvektorok 2018. január 01. után is használatba vehetők. Forgalomba hozatal időpontján a termék két EU-n belüli partner között történt első adás-vételének igazolt dátumát érteni. Például az anyavállalt és leányvállalata közötti, vagy a gyártó és nagykereskedő közötti adásvétel igazolt időpontja. Így a kiskereskedelemben 2018. 01. 01. után is vásárolhatunk majd, a készleten lévő, 2018. január 01.-et megelőzően forgalomba hozott, és csak a korábbi időszak előírásainak megfelelő gázkonvektorokat.

Facebook-hozzászólásmodul