e-gépész online szaklap

Synco IC, a Siemens korszerű távfelügyeleti megoldása

| | |  0 | |

A körülöttünk működő épületgépészeti rendszerek egyre magasabb szintű komfortot képesek biztosítani – igazodva az egyre komolyabb felhasználói igényekhez. A magas szolgáltatási színvonal mellett további fontos elvárás a minél hatékonyabb rendszerműködés és ezáltal a minél alacsonyabb energiaigény biztosítása, valamint a működés biztonságának garantálása. Mindezen igények kiszolgálásához elengedhetetlen a fejlett gépészeti automatika és legalább a közepes vagy nagyobb méretű rendszerek esetében a felügyeleti megoldások alkalmazása.

A Siemens Synco IC bemutatása

A Synco IC egy intelligens felhő alapú rendszer, amellyel távolról felügyelhető akár több helyszín egyszerre. Csatlakozhatunk a rendszerhez közvetlenül egy internet végponton, vagy 3G hálózaton keresztül egyaránt. A Synco IC kompatibilis a Siemens Albatros és Synco szabályozóival és a Siemens saját vagy más gyártók KNX eszközeivel.

Egy felhőszolgáltatás hatékonysága kulcsfontosságú a vállalkozások számára. A fűtési, hűtési és a légkezelő rendszerek működtetése, karbantartása és szervizelése utazást igényel, ami időveszteséggel és költséggel jár. Tapasztalatok szerint sok bejelentett hiba felhasználói figyelmetlenségből, a rendszer működési ismeretének hiányából adódik. Szintén gyakori, hogy olyan jelenség következik be – pl. egy érzékelő kicsúszása – ami pillanatok alatt orvosolható a helyszínen, ha könnyen azonosítható a hiba forrása. Egy korszerű távfelügyeleti rendszer használatával a rendszerek működése folyamatosan ellenőrizhető, a működés optimalizálható, a hibákról az illetékes személy(ek) azonnal értesülnek (beállítható, hogy ki(k) milyen jelenségről értesüljenek), így a hiba azonosítása és annak elhárítása is egyből megkezdhető. A Synco IC használatával elkerülhetők a szükségtelen utazások, felderíthetők a felhasználói problémák (rossz hőmérsékleti alapjelek, hibás időprogramok), azonosíthatók a rendszerhibák, illetve megvalósítható a teljes rendszer vizualizációja (grafikus megjelenítése) és teljes körű távfelügyelete.

Hogyan működik?

A Synco IC egy korszerű, átgondolt, felhasználóbarát távfelügyeleti rendszer, amely nem igényel telepítést, egyszerűen a számítógépünk, tabletünk vagy okos telefonunk böngészőjéből futtatható. A Siemens OZW.. web szerverei beépített felhő csatlakozással rendelkeznek, így nem szükséges speciális beállítás és a kapcsolat automatikusan létre jön pár perc alatt (ún. plug&play kialakítás). A két féle web-szerver:
- OZW672.. Siemens Albatros szabályozókhoz csatlakoztatható
- OZW772.. Siemens Synco és KNX eszközökhöz csatlakoztatható

Adatbiztonság

A kommunikáció során minden kapcsolat titkosítva van - https - a lehallgatások és illetéktelen adatelérések elkerülése érdekében. A felügyeleti program használatához nem kell speciális portokat megnyitni. A Synco IC CloudSecurityAlliance biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Az adatvédelmi folyamatok megfelelnek az EU adatvédelmi előírás 5. Fejezetének (azaz a személyes adatok továbbításának körülményeire, a megfelelő garanciák biztosítására és személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos Európai Uniós fejezet rendelkezéseinek.)

Mindez mennyibe kerül?

Mind végfelhasználóknak, mind telepítőknek a szolgáltatás díja: 0 Ft/hónap (ingyenes)

Egy telepítő akár 100 különböző rendszert telepíthet illetve kezelhet/felügyelhet ingyenesen a regisztrált fiókján keresztül és lehetősége van az egyes rendszerekre vonatkozóan adott személyeknek (pl. tulajdonos, gondnok, stb.) különböző szintű (pl. csak megnézni tudja) hozzáférést adni. A távfelügyeleti szolgáltatás használatával kapcsolatos valamennyi költséget a web-szerver ára tartalmazza, azaz az eszköz megvásárlásakor a vevő egyetlen lépésben megvásárolja a szolgáltatást is időkorlát nélkül.

(x)

SiemensTávfelügyelet

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul