e-gépész online szaklap

Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca

2017. május 23. | e-gépész| |  0 |

Előrelátó tervezés, előszerelt kivitel

Az új Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca kiváló minőségű ásványi anyagból készül, ezáltal felületének selymesen lágy és kellemesen meleg a tapintása, amit a rendkívüli csúszásgátló tulajdonságok mellett az egyszerű tisztíthatóság is jellemez. Az, hogy a beszereléshez szükséges tartozékok száma minimális, a vízvezeték-szerelőnek is örömre ad okot.

Az új Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca kiváló minőségű ásványi anyagból készül, ezáltal felületének selymesen lágy és kellemesen meleg a tapintása, tisztítása pedig roppantegyszerű. A szélénél elhelyezett lefolyó maximális mozgásszabadságot, és egyben tökéletes zuhanyélményt biztosít.

Amíg a padló síkjába süllyesztett zuhany- tálcák hagyományos szerelőkészlete esetenként akár 90 alkatrészt is tartalmazhat, addig az új Geberit Setaplano zuhanytálcánál ez a szám minimális. Más szóval: a lehető legtöbb alkotóelem már gyárilag előszerelt. Az, hogy csak néhány alkatrészt kell beépíteni, számos előnnyel jár az építkezésen: a helyszíni előkészítő munka rövid idő alatt elvégezhető, valamint a beszerelésre fordított teljes időráfordítás is csökken.

Gyárilag szigetelt

Az előszerelt kivitel nemcsak a vízvezeték-szerelő munkáját könnyíti meg, hanem a lehető legnagyobb biztonságról is gondoskodik. A szigetelőgallér- mint ahogy az épített zuhanyzókhoz kínált Geberit zuhanylefolyóknál és -folyókáknál, úgy aGeberitSetaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálcánál is -már gyárilag a termékre kerül. A sarkoknál előforduló problémás területekhez egy olyan okos megoldást fejlesztettek ki, amellyel az esetleges kezelési hibák megelőzhetők, és amely minden építési helyzetben használható.

Az előszerelt kivitel megkönnyíti a vízvezeték-szerelő munkáját.A gyárilag felvitt szigetelőgallér egyigazán megbízható megoldás.

Stabil és építkezéseken használható

A jellegzetes kék szerelőkeret porszórt acélból készül. A Geberit Setaplano süllyesztett zuhanytálca beszereléséhez mérettől függően négy vagy hat lábra van szükség. Ezek a kijelölt pontokon nagyon könnyen a szerelőkeretre pattinthatók, majd a félkész padlóra erősíthetők. Ezt követően a lábak kényelmesen, felülről végezhető munkafolyamat során hagyományos szerszámokkal a padlófelület magasságához igazíthatók. Amint a megfelelő magasságbeállítás megtörtént, a szerkezet tolórúd segítségével megbízhatóan rögzíthető.

Rugalmasan együttműködő bűzelzáró

A Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca jellegzetessége az új, könnyen tisztítható bűzelzáró, amely kétféle változatban kapható: 30 mm-es vízzármagassággal és 0,5 l/s lefolyási teljesítménnyel, illetve 50 mm-es vízzármagassággal és 0,65 l/s lefolyási teljesítménnyel. A szerelőkeretbe történő behelyezés után mindkét változat 360º-ban elfordítható, és a kívánt pozícióba igazítható. Mivel a szerkezeten a bűzelzáró számára kialakított tartókeret előszerelt, azt már csak bele kell illeszteni. Későbbi karbantartás során rendkívül praktikusnak bizonyul a könnyen kezelhető, rugalmas műanyagból készült szifonbetét: egyetlen kézmozdulattal teljes egészében eltávolítható, így tisztítása nem is lehetne ennél egyszerűbb.

A Geberit Setaplano padló síkjába süllyesztett zuhanytálca 2017 áprilisától többféle méretben érhető el a kereskedésekben.

Röviden
- Beépítési magasság (a félkész padló felületétől a zuhanytálca felső pereméig): 60-250 mm
- Lefolyási teljesítmény: 0,5 l/s (vízzármagasság 30mm), 0,65 l/s (vízzármagasság 50 mm)
- A DIN 4109, VDI 4100, SIA 181 (zajvédelem) szabványoknak megfelel

A lábak nagyon egyszerűen a szerelőkeretre pattinthatók. Ezután kényelmesen, felülről végezhető munkafolyamattal a padlófelület magasságához igazíthatók.

Amint megfelelőnek bizonyul a magasságbeállítás, a lábak tolórúd segítségével megbízhatóan rögzíthetők.

A bűzelzárót az előszerelt tartókeretbe már csak bele kell illeszteni.

Geberit.hu

(x)

GeberitZuhanytálca

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul