e-gépész online szaklap

Geberit Volex

| | |  0 | |

Egy új, univerzális, többrétegű csővezetéki rendszer: a legkorszerűbb megbízhatóság és kiváló ár-érték arány.

A sárgaréz idom beillesztése az ötrétegű csőbe nem kíván különösebb erőkifejtést.

Az új Geberit Volex csővezetéki rendszer két jól megalapozott és már bizonyított technológiát egyesít: többrétegű csőrendszert és présidomokat. Ez akombináció évtizedek óta ahatékony, biztonságos és gazdaságos vízvezeték-szerelést jelenti.A Geberit Volex számos remek fejlesztést kínál, amely amellett, hogy megkönnyít a szerelési munkálatokat, széles alkalmazási területet tud kiszolgálni.

A Geberit présgép tökéletesen illeszkedik az idom kontúrjára, ami biztosítja a préskötés létrehozását.

A Geberit Volex ötrétegű cső rétegfelépítése: egy PE-RT anyagból készült belső cső, melyre egy alumínium réteg került és végül a PE-RT alapanyagú külső védőréteg. A rétegek egymáshoz való kötődését további két réteg ragasztóanyag biztosítja. A belső cső tökéletesen korrózióálló és élelmiszerbarát. A középen elhelyezkedő alumínium rétegnek köszönhetően válik a cső szilárddá, ugyanakkor hajlíthatóvá, és ez biztosítja az oxigéndiffúzió-mentességet is. A külső, fehér színű réteg védi az alumínium „magot” a korrózió és a mechanikai behatások ellen.

Az ötrétegű csövek kiemelten strapabíróak, a nyomásállóságuk meghaladja a 15bar-os szabvány vizsgálati értéket is. Felhasználhatóságukat tekintve az összes ivóvizes hálózatba beépíthetők épületen belül, továbbá padlófűtési és radiátoros fűtési rendszerek kiépítéséhez is alkalmasak. A csövek fehér színű megjelenése és az idomok diszkrét kivitele alkalmassá teszi a Geberit Volex csőrendszert felújításokhoz történő felhasználásra is, amikor a vezetékeket falon kívül kell elhelyezni.

Az ötrétegű cső rétegei közül azalumínium helyezkedik el középen,ami a csövet szilárddá, ugyanakkor hajlíthatóvá teszi.

A présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test. Egy átlátszó gyűrű teszi igazán könnyűvé annak vizsgálatát, hogy az idom helyesen lett-e a csőhöz csatlakoztatva.

Egyrétegű csövek változatos felhasználási területekre

A többrétegű csőrendszeren kívül a Geberit fehér egyrétegű csöveket is kínál PE-RT anyagból. Rugalmasságuknak köszönhetően ezek a csövek alkalmasak a padlófűtési rendszerek kialakítására, de ugyanakkor ivóvíz hálózatok kiépítésére is, ahol az üzemi nyomás nem haladja meg a 6 bar-t. Az egyrétegű csövek 16 mm-es és 20 mm-es átmérőben állnak rendelkezésre.

Sárgaréz idomok számos tulajdonsággal

A Geberit Volexcsövekhez tartozó présidomok jellemzője a tömör sárgaréz test, ahol mindegyik, a belső csővel érintkező csatlakozást két O-gyűrűvel láttak el. A csöveket a rozsdamentes acélból készült hüvely tartja a helyén a préselést követően. Az átlátszó és törhetetlen Grilamid gyűrű egyszerű ellenőrzést biztosít a csőnek az idomba történő helyes beillesztésére vonatkozólag.

A Geberit Volex présidomok préselése gyakorlatilag a piacon található présgépek többségével megoldható.

Azonban a Geberit kínálatában ugyancsak megtalálható lesz a testreszabott présgép, préspofa és présgyűrű, mely tökéletesen illeszkedik a présidomok profiljához, így biztosítva a hibátlan kötések létrehozását. A Geberit préspofa és présgyűrű nem igényel karbantartási munkálatot életciklusa alatt.

Széleskörű lehetőségek a fűtési rendszerekhez

A Geberit Volex termékpalettája kielégít minden igényt, amely egy padlófűtési rendszer telepítésekor felmerül, beleértve az osztó-gyűjtőt, a rendszerlemezt, a csőrögzítőket, a rögzítősínt, az osztó-gyűjtő szekrényt éstovábbi kiegészítőket. A Geberit ajánlatában megtalálható a hőmérséklet-szabályzó egység is, ami lehetővé teszi a felhasználónak a kényelmes szobahőmérséklet-beállítást.

A Geberit Volex rendszer kompatibilitása kiemelkedő, ugyanis a Mepla és Mapress csőrendszerekre történő zökkenőmentes átmenetet az adapterek biztosítják.

Teljes körű ellenőrzés

A Geberit Volex megkapta a szükséges engedélyeket mind higiéniai, mind ivóvíz-, mind fűtési rendszerekhez való alkalmazásra. Mint minden Geberit termék, a Volex rendszer is alapos vizsgálaton esett át, és számos tesztnek vetették alá, mely a valós és a legkedvezőtlenebb körülményeket vette figyelembe.

Nagy hangsúlyt fektettek a szerelés közbeni gyakorlatias és egyszerű használatra.

A Geberit Volex csövek és idomok széleskörű termékpalettája 2017. áprilistól elérhető.

Geberit.hu

(x)

GeberitÖtrétegű csőSzereléstechnika

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul