e-gépész online szaklap

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer új összefolyói

| | |  0 | |

Egy esővíz-elvezető rendszernek csupán egyetlen dolgot kell tudnia: a vizet gyorsan és megbízhatóan elvezetni a tetőről. Annak érdekében, hogy ez a jövőben még egyszerűbben megvalósulhasson, a Geberit a Pluvia rendszer leggyakrabban alkalmazott tetőösszefolyóit teljesen megújította, s ezzel egyidejűleg az egész termékválasztékot is korszerűsítette.

A Geberit Pluvia több mint 40 éve megbízhatóan vezeti el a vizet bevásárlóközpontok, futballstadionok, repülőterek, múzeumok és egyéb épületek tetejéről szerte a világon. Ez idő alatt a rendszer nemcsak a nagy és nagyon nagy tetőfelületek, hanem a nagyon összetett tetőszerkezetek esetén is kiválóan bizonyított.

A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer működése vákuumos elven alapul. Kialakítását olyanra tervezték, hogy heves esőzésnél a csővezetékek gyorsan és teljes mértékben telítődjenek vízzel. Ezáltal egy zárt és gyorsan áramló vízoszlop jön létre, amely hatékonyan leszívja a vizet a tetőről. Az ily módon működő esővíz-elvezető rendszerek lefolyási teljesítménye igen magas. Ezenkívül kiépítéséhez a hagyományos esővíz-elvezető rendszerekkel szemben kevesebb tetőösszefolyóra, kisebb méretű csövekre és kevesebb ejtővezetékre van szükség.

Profi megoldás minden tetőszerkezethez

Az Európában legtöbbször beépített 12 l/s és 25 l/s lefolyási teljesítménnyel rendelkező két tetőöszefolyót a Geberit mára teljesen megújította. Az új összefolyóknak nemcsak a kezelésük kényelmesebb, hanem kialakításuk is sokkal kompaktabb, ennélfogva lényegesen egyszerűbben beépíthetők. A lombkosár, amely a szennyeződések és faágak vezetékbe történő bejutását akadályozza meg, a forgóreteszes zárnak köszönhetően szerszám használata nélkül mindössze néhány kézmozdulattal rögzíthető és eltávolítható. Az alkatrészkínálat modernizálása abban nyilvánul meg, hogy egyes komponenseket mindkét összefolyónál azonos módon alakítottak ki – például a párazáró szigetelést, a lombkosarat és a funkciótárcsát. Ez mind a beépítést, mind a karbantartást leegyszerűsíti azoknál a tetőknél, ahol a rendszer kiépítése során mindkét méretű összefolyót alkalmazták.

Ahhoz, hogy a sajátosságoknak megfelelve a legkülönfélébb tetőszerkezetekhez lehessen alkalmazni őket, a Geberit Pluvia tetőösszefolyók különböző változatokban kaphatók. A termékválaszték szigetelt és szigetelés nélküli, valamint vápacsatornával rendelkező tetőkhöz is tartalmaz összefolyókat. A beszerelés megkönnyítése érdekében most már minden összefolyó PE-ből álló hosszabb lefolyócsonkkal rendelkezik. Az összefolyók kiviteltől függően tetőszigetelő fóliához vagy bitumenes szigeteléshez való használatra már gyárilag előkészítettek. A kínálat ezenkívül különböző vésztúlfolyókat is magában foglal.

Okosan kigondolt rögzítőrendszer

Vákuumos esővíz-elvezetés esetén csak néhány ejtővezeték beépítése szükséges – gyakran viszont egyetlen is elegendő. A Geberit Pluvia tetőösszefolyókat az ejtővezetékkel a tető alatt vízszintesen futó polietilénből készült Geberit PE csövek kötik össze. A Geberit PE csövek szakszerű szereléséhez a Geberit egy szabadalmaztatott rögzítőrendszert kínál. Ehhez mindössze 2,5 méterenként kell az épületszerkezeten rögzítési pontokat kiépíteni. Ideálisan alkalmazható könnyű tetőkhöz, mivel az épületszerkezetre csak minimális erők hatnak.

Segítség a tervezők és építészek támogatására

A Pluvia esővíz-elvezető rendszer betervezéséhez a Geberit az építészek, mérnökök és tervezők számára az AutoDesk-Revit-hez a teljes Pluvia rendszer összes, ingyenesen letölthető BIM-adatát is elérhetővé teszi.

Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszer

- Egyedülálló vákuumos esővíz-elvezető rendszer
- Jelentős anyagmegtakarítás és gyorsabb kiépítés
- Jobb térkihasználás és nagyobb tervezési szabadság
- Kevesebb karbantartással töltött idő
- Könnyű és biztonságos tervezés

Geberit Pluvia tetőösszefolyók

- 12 vagy 25 l/s-os névleges lefolyási teljesítménnyel
- Minden összefolyó tömítettsége gyárilag tesztelt
- Az összefolyótest optimális geometriája megakadályozza a levegő beáramlását
- Vésztúlfolyóként is használható
- Egyszerű beépítés a forgóreteszes zárnak köszönhetően

- A Geberit Pluvia esővíz-elvezető rendszert olyan elvezetési kapacitással tervezték, hogy egy évszázadnyi csapadékmennyiséggel is meg tud birkózni.
Az új Geberit Pluvia tetőösszefolyók forgóreteszes zárral rendelkeznek, ami a beszerelést és a karbantartást egyaránt megkönnyíti.

A Geberit a Pluvia-val nagy és komplex tetőszerkezetek vízelvezetéséhez továbbra is egy kiemelkedő rendszert kínál. A Geberit szolgáltatásai az adott projektre irányuló tanácsadást és a tervezés támogatását is magában foglalják.

Minden tetőhöz megoldást nyújt

A Geberit Pluvia tetőösszefolyó moduláris felépítésének és különféle változatainak köszönhetően a rendszer csaknem minden építési helyzetben alkalmazható. Ha komplex tetőszerkezetek vagy speciális geometriák különleges kihívásával kell szembenézni, a Geberit Pluvia-szakértői egyedi megoldásokat dolgoznak ki.

Betontető bitumenszigeteléssel

Betontető tetőszigetelő fóliával

Hőszigetelt betontető bitumenszigeteléssel

Hőszigetelt betontető tetőszigetelő fóliával és műanyag párazáró fóliával

Hőszigetelt betontető tetőszigetelő fóliával és bitumenes párazáró réteggel

Hőszigetelt könnyűszerkezetes tető tetőszigetelő fóliával

Hőszigetelt könnyűszerkezetes tető bitumenszigeteléssel

Rozsdamentes acél vápacsatorna

Járható betontető bitumenszigeteléssel

www.geberit.hu

Esővíz-elvezetőGeberit

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul