e-gépész online szaklap

Uponor C-46 climate controller

2011. november 3. | támogatott cikk | |  1 |

Az Uponor bemutatja az új C-46 climate controllert. Ez az intelligens berendezés képes szabályozni a fűtési és hűtési rendszereket, akár a külső, akár a belső hőmérséklet függvényében.

Az Uponor folyamatosan fejleszti termékeit és a technológiát, hogy az emberi környezet komfortérzete minél magasabb szintet képviseljen az otthonokban vagy akár az irodákban. A fő funkciója az új climate controller szabályozónak a sugárzó fűtési, hűtési rendszerek vízhőmérséklet-szabályozása egy keverőszelep segítségével. A C-46 lehetőséget nyújt a mikroklímák hatásos szabályzásához szobákban vagy bármely lakó vagy középületben.

A szabályozó gyors reakcióidejének köszönhetően, a külső és a belső környezet hőmérséklet paramétereinek változásától függetlenül, az épületben dolgozó emberek egész évben kellemesen fogják magukat érezni. A C-46 szabályozó a többi Uponor szabályozó egységgel egyesítve, pl. C-56 szabályozó, H-56 harmatpont érzékelő, T-75 rádiós termosztát, I-76 programozó egység stb., segítenek növelni a hatásosságát a sugárzó fűtési, hűtési rendszereknek minimális erőráfordítással bármilyen épülettípusban.

Hogy működik a rendszer? A C-46 szabályozó fogadja az adatokat a külső és a belső érzékelőktől, a rádiós harmatpont-érzékelőtől, a külsőhőmérséklet-érzékelőtől, az előremenő hőmérséklet-érzékelőtől, az adatokból kiszámolja a szükséges előremenő hőmérsékletet, és gondoskodik a hűtési felületek harmatpont védelemről. Ha szükséges, a harmatpont érzékelőt bármikor újra pozícionálhatjuk.

A C-46 szabályozót úgy tervezték, hogy gyakorlatilag bármilyen rendszerhez illeszthető legyen, szerelőbarát a kialakítás, és természetesen csatlakoztatható az Uponor DEM rádiós szabályozóhoz. A climate controllert nagyon könnyű üzembe helyezni és használni. A rádiós kapcsolat még könnyebbé teszi az installációt, továbbá az alkalmazott software is segíti az egyszerű és gyors beállítást.

A C-46 Climate Controller műszaki jellemzői:

  • szabályozza a keringtető szivattyút
  • kezeli a hőtermelő oldal szabályzását, szabályozza a keverőszelepet
  • működési módok: fűtés, hűtés, fűtés és hűtés, hó olvasztás
  • kompatibilis más Uponor szabályzókkal

További információ: Uponor intelligens szobatermosztátok, hőmérséklet szabályozók

Uponor Kft.
Tel.: 203-3611 vagy info.hungary@uponor.com

Uponor

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


| 2011. nov. 7.

Csak egy megjegyzést engedjenek meg nekem... Vastagon emelném ki, hogy hatalmas előnye: "a harmatpont érzékelőt bármikor újra pozícionálhatjuk" Tudjuk jól, hogy jól becsülhető, melyik pontban lesz a legalacsonyabb hőmérséklet egy hűtőfelületen. Ugyanakkor senki nem láthatja előre, hogy egy ilyen hűtőfelületnek melyik pontjában fog nedves levegővel érintkezni, vagyis a pára kicsapódni.

Facebook-hozzászólásmodul