e-gépész online szaklap

Rugalmas csőfektetési rendszer

Az új Uponor öntapadós padlófűtési rendszer

2011. szeptember 8. | támogatott cikk | |  0 |

Magas fokú kényelem és költséghatékony szerelés, valamint kiszámítható és alacsony energiaköltségek – ezek mind okai annak, hogy a padlófűtésre esik az első választásunk. Az Uponor már a szereléskor teljesíti ezeket az igényeket az innovatív öntapadós padlófűtési és -hűtési rendszerével. Nincs szükség szerszámra, akár egy ember is képes lefektetni a csöveket. Mivel a csövek bármikor újrafektethetők, az öntapadós rendszer ideális a rugalmas csőfektetéshez bármilyen alakú helyiségben.

A padlófűtésnek számos előnye van. A padlófűtés 2-3 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten nyújtja ugyanazt a hőérzetet, mint a hagyományos radiátorok, köszönhetően az egyenletes hőelosztásnak, beleértve a nagy mennyiségű sugárzó hőt ,mely nagy felületen képes leadni a teljesítményt. Mivel a hőleadó felületek nem láthatóak, a fűtési rendszer még nagyobb rugalmasságot kínál lakberendezési szempontból. Az Uponor öntapadós rendszer biztosítja ezeket az előnyöket.

A gyártás során egy speciális tépőzáras szalagot tekernek az oxigéndiffúziós csövek köré. Egy speciális fólia fedi le a szigetelő paneleket, melyek szintén elérhetők eltérő vastagságban. A csövek a fenti gyártási technológiának köszönhetően könnyen letekerhetők, lefektethetők a padlóra akár egy személy által is. Bármilyen szükséges módosítás ezután könnyen és gyorsan elvégezhető. Az öntapadós cső és a tapadós szigetelőréteg az áthelyezés után is ugyanolyan erővel tapadnak egymáshoz. A tapadórétegek szennyezett felület esetén is biztos kötést eredményeznek.

Az Uponor ezt a rendszert egy piros színű többrétegű csővel kínálja. A csövön található tapadó réteg olyan biztos kötést eredményez, hogy már a cső csekély erővel történő lenyomásával is biztonságosan rögzül a szigelető panelhez, ami biztosítja a maximális tartást.

Az Uponor öntapadós többrétegű csőrendszer egy másik alternatíva a padlófűtés alkalmazására, amely könnyen és gyorsan szerelhető. Egyesíti az Uponor által gyártott modern többrétegű csövek kínálta előnyöket a legmagasabb rugalmasság biztosítása érdekében a csőfektetés során. Flexibilitásának köszönhetően az öntapadós cső kézzel is könnyen hajlítható, valamint könnyen szerelhető és stabil marad utána.

Uponor öntapadós többrétegű csővezeték
Max. működési hőmérséklet: 60 °C
Max. üzemi nyomás: 4 bar
Méretek 16×2 mm
Csőtekercsek 200 m vagy 500 m hosszúságban

További információ: Uponor padlófűtés megoldások

Uponor Kft.
Tel.: 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com

Uponor

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul