e-gépész online szaklap

A Panasonic bemutatja a hővisszanyerős szellőztető termékcsalád új tagját, a ZY sorozatot

2024. július 2. | támogatott cikk | |  0 |

Rendelhető a Panasonic Heating & Cooling Solutions továbbfejlesztett hővisszanyerős szellőztető egysége (ERV) az új ZY sorozat. Az új sorozat 9 modellből áll, beleértve egy 2000 m³/h-s modellt is, amelyek mindegyike DC motorral van felszerelve, a levegőbefúváshoz és az elszíváshoz független vezérlési beállítással.

Az ERV elengedhetetlen az épületekben a friss, szűrt levegő biztosításához. A szellőztető rendszer biztosítja, hogy a levegő ne legyen szennyezett és ne legyenek kellemetlen szagok, amelyek potenciálisan ronthatják a komfortérzetet. A szellőztetés, friss levegő ellátás szükséges nyáron és télen is. A hővisszanyerő egységek segítik a megfelelő páratartalom fenntartását a téli hónapokban, amikor a levegő bizonyos esetekben túlszáraz, más esetekben pedig túl sok nedvességet tartalmazhat a belső terkeben. A melegebb hónapokban pedig friss komfortos állandó hőmérsékletű levegő előállításával járulnak hozzá a belső terek levegőminőségének javításához.

A készülékek külső statikus nyomása (ESP) 150 Pa-ig terjed, és alapfelszereltségként F7 minőségű szűrővel rendelkeznek. Ezen túlmenően az új ZY sorozat lenyűgöző, akár 83%-os hővisszanyerési hatékonyságra is képes. Ez a magas hővisszanyerési arány tovább optimalizálja a költségeket, és fenntartható megoldásnak tekinthető.

Az új modellekbe két, a Panasonic által egyedileg kifejlesztett hátsó csappantyút építettek be. Ennek fő szerepe az, hogy megakadályozza a levegő rossz irányba történő áramlását, amikor az ERV ki van kapcsolva és nem üzemel.

Ezenkívül az ERV három vezérlési lehetőséggel rendelkezik: csoportos vezérlés legfeljebb két ERV-rendszerrel, közvetlen csatlakozás a fali távkapcsolóhoz, valamint az ERV működtetése a fűtési és hűtési rendszerekkel együtt.

A ZY sorozat egy vezérlővel érkezik. A nagy LCD kijelzőn az információk jól láthatóak, a távirányítóhoz beépítést megkönnyítő falbasüllyeszthető doboz is szállításra kerül. A vezérlő az RS485 terminálon keresztül BMS rendszerrel is integrálható.

Tudjon meg többet

A Panasonicról

A Panasonic Csoport, amely világszerte vezető szerepet tölt be innovatív technológiák és megoldások kifejlesztésében a szórakoztatóelektronikai, a lakásépítési, az autóipari, az ipari, a kommunikációs és az energiaágazatok széleskörű alkalmazása terén, 2022. április 1-jén vállalatirányítási rendszert változtatott. A Panasonic Holdings Corporation nyolc vállalattal az égisze alatt, holdingtársaságként működik tovább. Az 1918-ban alapított vállalatcsoport elkötelezett az emberek és a társadalom jólétének előmozdítása mellett, és üzleti tevékenységét pedig olyan alapelvek mentén végzi, amelyek új értéket teremtenek, és fenntartható megoldásokat kínálnak a mai világ számára. A csoport 54,12 milliárd eurós (8 496,4 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt jelentett a 2024. március 31-én végződő pénzügyi évre. Az emberek jólétének javítása iránt elkötelezett Panasonic Csoport arra törekszik, hogy kiváló termékeivel és szolgáltatásaival lehetővé tegye, hogy ügyfelei a lehető legjobb életüket élhessék. További információ a Panasonic Csoportról az alábbi linken érhető el: https://holdings.panasonic/global

Panasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul