e-gépész online szaklap

Fűtsön télen okosan és gazdaságosan Panasonic légkondicionálóval!

2023. december 6. | támogatott cikk | |  0 |

A forró nyári hónapokban mindenki nagyra értékeli az otthoni légkondicionálókat, de kevesen tudják, hogy a legjobb klímaberendezések egész évben, még a leghidegebb télben is képesek kellemes hőmérsékletet fenntartani otthonunkban. Ráadásul hatékonyak és gazdaságosak is, ami a jelenlegi energiaárak mellett fontos tényező. Egy közvetlen elektromos fűtőberendezéshez képest például a légkondicionálóval évente akár a fűtési költségek 75%-át is meg lehet takarítani.

A szaknyelven „levegő-levegő” hőszivattyúnak nevezett készülékeket általában légkondicionálóként ismertek. Egyszerűen fogalmazva – ezek a légkondicionálók nemcsak hűteni, hanem fűteni is tudnak. És bár ez sokakat meglephet, az ilyen hőszivattyúk hatékonysága meglehetősen magas.

„Egy közvetlen elektromos fűtőberendezéshez képest körülbelül háromszor-ötször olcsóbban fűtünk egy minőségi levegő-levegő hőszivattyúval. Tehát ha például jelenleg évi 60 000 koronát költöttünk elektromos árammal való fűtésre, akkor a légkondicionálóval való fűtés évente körülbelül 15 000 koronába kerülne” – nyilatkozta Radek Vanduch, a Panasonic Heating & Cooling Solutions csehországi vezető mérnöke.

Vannak olyan légkondicionálók is, amelyeknek az elsődleges előnye fűtési üzemben jeletkezik. Ez nem azt jelenti, hogy nyáron nem tudnak hűteni, de hatékonyságuk és gazdaságosságuk fűtési üzemmódban általában az átlag felett van. Ilyen légkondicionáló például a Panasonic Heatcharge VZ. Fűtési és hűtési üzemmódban egyaránt a legmagasabb, A+++ energiaosztályba sorolható, és kialakításának köszönhetően tökéletesen alkalmas olyan lakásokba vagy üzlethelyiségekbe, ahol a fűtési rendszerrel szemben rendkívül magasak az igények.

„A Heatcharge VZ még -35°C* külső hőmérsékleten is megbízhatóan működik és a Panasonic nanoe levegőminőség javító technológiával is fel van szerelve. Ez hatékonyan távolítja el a levegőben keringő és a felületeken megtapadó penészgombák, vírusok, baktériumok és pollenallergének széles körét, így jelentősen javítja a lakás levegőminőségét. A légkondicionáló emellett rendkívül csendes is. A legalacsonyabb ventilátorsebességen üzemelve mindössze 18 dB(A) zajszint értékkel képes működni, amely még annál is kevesebb, mint amit a lehulló falevelek okoznak” – nyilatkozta Radek.

Az intelligens érzékelők szabályozzák a teljesítményt és pénzt takarítanak meg számunkra

A légkondicionáló az Econavi rendszerrel van felszerelve, amely valós időben érzékeli és megakadályozza a különböző típusú energiapazarlást. Fejlett érzékelők és precíz vezérlőprogramok segítségével elemzi a helyiség körülményeit, és ennek megfelelően állítja be a hűtési vagy fűtési teljesítményt.

„Az érzékelők például folyamatosan érzékelik a napfény intenzitásának változásait, és kiértékelik, hogy napos, felhős vagy éjszakai idő van-e. Így az Econavi télen minimalizálja az energiapazarlást a napsütéses napokon történő fűtéssel, és kiegyensúlyozza a készülék működését az emberi tevékenység és jelenlét érzékelése alapján.”-Nyilatkozta a Panasonic alkalmazottja

Hulladékhő felhasználása

A berendezés képes felhasználni a kompresszor hulladékhőjét, amely a klímaberendezés működése közben keletkezik, ezzel stabil fűtés üzemet és kisebb hőmérséklet-ingadozást ér el. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha a fűtés leolvasztás közben kikapcsol, a tárolt hő tovább melegíti a helyiséget. Ezzel kiküszöböli a korábbi hőmérséklet-csökkenés miatti rossz komfortérzetet, amikor a fűtés ideiglenesen kikapcsolt helyzetbe lép.

További információkért látogasson el a www.aircon.panasonic.eu weboldalra.

A Panasonicról

A Panasonic Csoport globális vezető szerepet tölt be a széles körű alkalmazások számára történő innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében a fogyasztói elektronika, a lakásépítés, az autóipar, az ipar, valamint a kommunikációs és energiaágazatok területein. A Csoport 2022. április 1-jén átállt az operatív társasági rendszerre, a Panasonic Holdings Corporation pedig nyolc vállalatot magában foglalva holdingként működik tovább. Az 1918-ban alapított Csoport elkötelezett az emberek és a társadalom jólétének fokozása mellett, üzleti tevékenységét pedig olyan alapelvek mentén végzi, amelyek új értéket teremtenek, és fenntartható megoldásokat kínálnak a mai világ számára. A Csoport 56,40 milliárd eurós (7388,8 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt jelentett a 2022. március 31-én végződő évre. Az emberek kényelmének növelését megcélzó Panasonic Csoport arra törekszik, hogy kiváló termékeivel és szolgáltatásaival lehetővé tegye, hogy Ön a lehető legjobb életét élhesse. További információ a Panasonic Csoportról az alábbi linken érhető el: https://holdings.panasonic/global/

LégkondícionálóPanasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul