e-gépész online szaklap

Az AC Service Cloud időt és több milliós költséget takarít meg a szolgáltató cégeknek

2023. szeptember 6. | támogatott cikk | |  0 |

A Panasonic Aquarea Service Cloud (ASC) felhőmegoldása 2018 óta elérhető a fűtés és hűtés területén működő hazai telepítő és szolgáltató cégek számára. Ez lehetővé teszi a hűtési és fűtési rendszerek beállítását, kezelését, diagnosztizálását és előrejelző karbantartását távoli eléréssel. Az ASC évente akár több száz szervizelést képes hatékonyan megelőzni, ezzel több száz órányi munkát és utazást takaríthat meg a telepítő vagy szolgáltató cégeknek.

Az Internet of Things (IoT) összekapcsolja a számítógépes hálózathoz kapcsolódó egyes eszközöket, felhasználja az érzékelőiktől kapott információkat, és felhőtárhelyre küldi. Az AC Service Cloud pedig remek példa az IoT gyakorlati használatára.

Az ASC előnyei a szolgáltató cégek számára

Az AC Service Cloud egy telepítő és szolgáltató cégeknek szánt szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfelek fűtési -hűtési és melegvíz rendszereinek távoli  felügyeletét . Hozzáférést biztosít számukra a táv felügyelet során a szükséges számos funkcióhoz, hibaüzenetek előzményeit és teljes körű információkat kínál az egységről. Lehetővé teszi számukra a legtöbb paraméter beállításának megváltoztatását, egyértelmű működési statisztikákat kínál, valamint a kompresszor és az elektromos fűtőpanel üzemidejét is nyomon követi.

A szerviztechnikusoknak nem kell minden alkalommal kimenniük az ügyfélhez, de egy áttekinthető rendszerben számos tevékenységet meg tudnak oldani. Ha kiszállásra van szükség, a rendszerben észlelni tudják a problémát, és előre be tudják készíteni a szükséges alkatrészeket, berendezéseket a szerviz elvégzéséhez.

Az AC Service Cloud előnyeit kihasználó cégek egyike a Monaco Klíma Kft. Szegeden. „Az ASC-nek köszönhetően képesek vagyunk távolról beállítani az ügyfél rendszerét, elvégezni a diagnosztikát és előre jelezni vagy azonosítani az esetleges hibákat anélkül, hogy technikus szállna ki” – mondja Fejes Attila, a cégalapító, majd így folytatja: „Ha nem rendelkeznénk az Aquarea Service Cloud előfizetéssel, naponta 1 plusz utat legalább kellene megtennünk alapvető diagnosztikával vagy rendszerbeállításokkal kapcsolatban. Egy-egy ilyen kiszállás átlagosan 2 órát vesz igénybe, foglalja a helyszínre érkező szakértő munkaidjét és az irodából a támogató mérnök munkaidejét, üzemanyagot használunk, parkolási díjat fizetünk... ezek megtakarítható kiadások. Saját számításaink szerint évente minimum 1,5 millió forintot takarítunk meg és tudunk hasznosan befektetni az Aquarea Service Cloudnak köszönhetően” Az ASC további előnye a rendszerek akár 7 napos logolása. Ez a szolgáltatás akár javításkor vagy beüzemelést követően is nagyon hasznos. A műkődési paraméterek sokkal pontosabban beállíthatóak. Ez idő alatt a rendszer rögzíti az összes előre beállított paramétert anélkül, hogy akár helyszínen vagy az irodában ott kellene ülni mellette. Majd a rendszer álltal rögzítésre került adatok gyorsan  kiértékelhetők, szükséges beállítások utánállítások egyszerűen kezelhetőek. Az ASC rendszer nélkül ilyen esetekben akár a fennt említett 2 óra, még további órákkal hosszabothat, hiszen a cél a legmagasabb COP értékek elérése, melyet komoly rendszerbeállítás és ellenőrzés mellett lehene végrehajtani. Sajnos ezek nélkül a COP értékek akár 15-25%-kal rosszabbul is alakulhatnak, melynek következményét a felhasználó a pénztárcáján keresztül fogja észlelni. Előnyként kell megemlíteni, akár tableten vagy telefonon a helyszínen való felhasználását is, saját megtörtént tapasztalatként pl. helyszíni diagnosztika során a hőszivattyú kültéri a lapos tetőn fennt a hőszivattyú beltéri a pincében ahol térerő nem volt. Dignosztika során a kültéri egység esetén a lenti vezérlőn több átállítást kellett végeznünk. Amennyiben nem használhatuk volna az ASC-t  3-4 szer kellett volna a tetőről a pincébe sétálni az átálítások elvégzése céljából majd vissza tetőre. Az ASC helyszíni alkalmazásával ezt megspóroltuk. Kb 3 órás diagnosztika 20 percre csökkent, megspórolva magunknak és az ügyfélnek is nem kevés „drága” idejét(pénzét). Oldalakon keresztül sorolhatnám az ilyen eseteket, nem beszélva arról hogy a ASC nem csak a hőszivattyú diagnosztikában segít hanem rálátást és következtetési lehetőségeket biztosít a kilakított vízköri rendszerekre vonatkozóan, és gondolom sok kollega nevében beszélek akkor amikor azt állítom hogy 10 alkalomból 8 szor a vízköri kialakítások okoznak hőszivattyú hibát, vagy beállítási problémát..

Az ASC előnyei a végfelhasználó számára

Az AC Service Cloud négy szintű hozzáférést biztosít a kezeléshez és az információkhoz. Az ügyfél teljes hozzáférést biztosíthat az adminisztrátornak minden joggal, vagy választhat csak felügyeletet és vezérlést, külön felügyeleti szolgáltatásokat vagy csak igény szerint hozzáférést az adatokhoz.

Az AC Service Cloud könnyen használható, és nem igényel speciális szoftvert – a felhasználó böngészőn keresztül jelentkezik be. A telepített rendszerek automatikusan csatlakoznak a felhőszerverhez, és valós időben frissítik az összes paramétert. A végfelhasználó számára az ASC telepítése tökéletesebb és kifinomultabb szolgáltatást jelent.

Az AC Service Cloud és az AC Smart Cloud megoldások (kizárólag végfelhasználóknak szánt) előnyeiről az alábbi videóban tájékozódhat:

További információkért látogasson el a www.aircon.panasonic.eu weboldalra.

A Panasonicról

A Panasonic Csoport globális vezető szerepet tölt be a széles körű alkalmazások számára történő innovatív technológiák és megoldások fejlesztésében a fogyasztói elektronika, a lakásépítés, az autóipar, az ipar, valamint a kommunikációs és energiaágazatok területein. A Csoport 2022. április 1-jén átállt az operatív társasági rendszerre, a Panasonic Holdings Corporation pedig nyolc vállalatot magában foglalva holdingként működik tovább. Az 1918-ban alapított Csoport elkötelezett az emberek és a társadalom jólétének fokozása mellett, üzleti tevékenységét pedig olyan alapelvek mentén végzi, amelyek új értéket teremtenek, és fenntartható megoldásokat kínálnak a mai világ számára. A Csoport 56,40 milliárd eurós (7388,8 milliárd jen) konszolidált nettó árbevételt jelentett a 2022. március 31-én végződő évre. Az emberek kényelmének növelését megcélzó Panasonic Csoport arra törekszik, hogy kiváló termékeivel és szolgáltatásaival lehetővé tegye, hogy Ön a lehető legjobb életét élhesse. További információ a Panasonic Csoportról az alábbi linken érhető el: https://holdings.panasonic/global/

Panasonic

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul