e-gépész online szaklap

Művészetté váló légkondicionálás

2023. július 12. | támogatott cikk | |  0 |

Művészetté váló légkondicionálás

A Galletti cégcsoport több mint 100 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás. A Galletti S.p.A gyártó üzeme 24 000 m²-en működik. jellemzően komforthűtési-, klímatechnikai berendezéseket gyártanak itt. Ezenkívül 600 kW-os tesztlaboratórium, irodák, készáru-, félkész áru- és alkatrész raktárak találhatóak itt. A Galletti minden termékét, a legkisebb készülékektől a legbonyolultabb hűtőkig, szigorú átvételi eljárásnak vetik alá a gyártósor végén (működés, biztonság, műszaki jellemzők).

A rendkívül szigorú műszaki szempontok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a megjelenésre, dizájnra. Egyre inkább azt tapasztalható, hogy a felhasználók egyre nagyobb hangsúlyt, illetve igényt mutatnak arra, hogy a klímaberendezések, fan coilok a megfelelő komfort megteremtése mellett az épület/helyiség dísze is legyen.

Parapet készülékekben az ART-U sorozat látja el ezt a feladatot. Legnépszerűbbe a fehér és ezüst színű kivitelek, de fekete, piros vagy akár az ART-U Canvas szériában az Ügyfél által elképzelt szín, illetve mintázatban is elérhetőek. Utóbbi esetben akár, a lakás/helyiség tapétájához, színvilágához is igazítható a fan coil készülék burkolata.

A Galletti a parapet készülékek mellett az irodai alkalmazásokra is gondolt. Az Aquaria kazettás készülékekhez is kínál az eddigieknél dizájnosabb előlapokat, így akár családi házas, lakás, megoldások mellett irodákban is a megszokott kazettás készülékeknél dekoratívabb készülékeket kínál, mellyel a hűvöset, meleget szolgáló készülékek tetszőlegesen, az adott helyiség berendezéséhez illeszthetőek.

A dekoratív megjelenés mellett a műszaki tartalomra is nagy hangsúlyt fektetnek a Galletti mérnökei. A több évtizedes szakmai tapasztalat mellett a bolognai műszaki egyetem munkatársainak segítségével fejlesztik, illetve optimalizálják a készülékeket, azok működését. Az Aquaria sorozat esetén a Coanda effektus kihasználása mellett biztosítja a hűtendő-, fűtendő tér megfelelő komfortját mind a hőmérséklet, páratartalom, illetve zajszint vonatkozásában. A parapetes ART-U sorozatnál a megfelelő komfort mellett a mind alacsonyabb zajszintre fektették a hangsúlyt, így akár hálószobákban is bátran alkalmazható.

A fali kezelőket illetően, az igények figyelembevétele mellett a legegyszerűbb tekerőgombos vezérlőtől az LCD kijelzős kezelőn át, akár az érintőképernyős vezérlők is alkalmazhatóak, illetve wifi vezérlés is elérhető.

További információk:

galletti.hu

art-u.com/hu

Cinege Péter
ajánlatkészítő mérnök
Columbus Klímaértékesítő Kft.
E-mail: info@galletti.hu

Columbus KlímaGalletti

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul