e-gépész online szaklap

Splitblock® hőszivattyúk – WSB és WSB Kompakt

2023. július 11. | támogatott cikk | |  0 |

Splitblock® hőszivattyúk – WSB és WSB Kompakt

Új WSB és WSB Kompakt Splitblock® hőszivattyúval bővítette a Weishaupt átfogó hőszivattyú-programját.

A megújuló hőszivattyúcsalád tagjai különböző méretekben, modulációs teljesítményszabályzással készülnek: 6, 8, 10, 12, 15 és 18 kW-os (WSB) illetve 6, 8 és 10 kW-os (WSB Kompakt) teljesítményekben. -20 °C külső hőmérsékletig megbízhatóan működnek és akár 60 °C-os előremenő hőmérsékletet állítanak elő. Így nem csak új épületnél, hanem korszerűsítésnél is ideális megoldást adnak. A WSB és WSB Kompakt Splitblock® hőszivattyúk alapkivitelben fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmasak.

Az új, nagyon igényes dizájnú kültéri egység háza kiváló minőségű galván- és porbevonatot, a belső oldalakon hangcsillapítóanyag-bélelést kapott. A szállítást az odalakon elhelyezett kéznyílások teszik egyszerűvé. A pontosan pozícionált nyílásokon keresztüli kondenzátum levezetés mínusz 20 °C-ig biztos üzemet nyújt. Nincs szükség az előszerelt kondenzátumtálcában kiegészítő elektromos fűtésre, így ebből többlet áramfogyasztás sem lesz.

A BlueFin-elpárologtató a környezeti energia fogadására nagy felületet biztosít. Speciális bevonata növelt korrózióvédelmet, a szennyeződés megtapadásának csökkenését és a biztonságosabb téli üzem érdekében optimalizált leolvasztási funkciót biztosít.

A kompresszor szabályozását inverter végzi a hatékony, csendes és az technikát kímélő üzem érdekében. A nagyon nyugodt járást, a parancsolt érték gyors elérését, valamint a hosszú élettartamot a kettős forgódugattyús kompresszor teremti meg, mely kiváló hő-/zajcsillapítással, valamint speciális gumibakos ágyazással készült. A 490 fokozatú elektronikus BiFlow-expanziósszelep és az elektronikus gyorsindítás (≈1-2 min) tovább növeli a magas hatékonyságot, és bármely üzemmódhoz csak egy szelep szükséges. Az energiatakarékos motorral hajtott nagyhatékonyságú ventilátor magas hatékonyságot és hosszú élettartamot biztosít. A ventilátor a külső szemlélő számára nem látható, és a lapátok alakja aerodinamikailag optimalizált ezért a berendezést kellően csendes üzem jellemzi.

A gyártó ezen hőszivattyúinál már a gyors és szerelő-barát préskötéses technológiát részesíti előnyben. Az elektromos csatlakoztatás érdekében kiváló minőségű kihúzás-védelemmel ellátott sorkapcsok vannak a készülékben. A kültéri és a beltéri (hidraulikai) egység közötti elektromos kapcsolathoz csupán egy két eres árnyékolt kábel szükséges.

A beltéri (hidraulikai) egységben gazdag szériakivitelét képezik a diffúziómentes hőszigetelésű elpárologtató, 18 literes tágulási tartály, biztonsági szelep, buborék- és iszapleválasztó rendszer, energiatakarékos keringető szivattyú a fűtéshez és hűtéshez, 100%-ban záró 3-utú-szelep, elektromos kiegészítő fűtés, térfogatáram-szenzor, előremenő és visszatérő érzékelők, elektromos kapocsdoboz relékkel, funkciót jelző LED-csík valamint egy rendszerszabályzó kiváló minőségű színes kijelzővel az egyértelmű kezeléshez.

A Kompakt kivitel egy hidraulikus egységből (felül) és egy melegvíztárolóból (alul) áll, két különálló csomagolási/szállítási egységben szállítva. A szerelőegységek segítségével, a hidraulikai egység rendszerhez csatlakoztatása elkészíthető felfelé, balra vagy jobbra haladóan.

A WAS 165 Eco melegvíztároló kompozit-hőszigetelése (vákuum + PUR) egyedülállóan hatékony. Az 1,7 m2 felületű hőcserélőspirál nagy hatékonyságot és gyors melegvíz készítést tesz lehetővé. A Kompakt berendezés csupán 0,36 m2 területű, és 4 lábának állíthatóságával szintezhető.

HőszivattyúWeishaupt

Hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.

Facebook-hozzászólásmodul